Susan Spekschoor
Apps en Ebooks voor kinderen
 

www.susanspekschoor.nl is geoptimaliseerd
voor tablets in 'landscape' stand

 
 

Een huis voor Harry

 
Een huis voor Harry Susan Spekschoor

Doel
Plezier beleven aan (voor)lezen
Ontwikkeling van luistervaardigheden
Uitbreiding van woordenschat

Doelgroep
Voor kinderen van 3 tot 7 jaar - € 15,99 of € 17,99 (incl. vingerpopje)

Uitgeverij Querido - Auteur Leo Timmers - 56 pagina's
Een prentenboek over huiskat Harry die heel graag een keer buiten wil spelen, maar uiteindelijk verdwaalt. Alleen Vera de vlinder kan Harry helpen. Maar waar is Vera?

Inhoudelijk

Harry is een binnenkat. Hij heeft nog nooit buiten gespeeld. Vera de vlinder verschijnt bij het raam en vraagt aan Harry of hij tikkertje wil spelen. Dit lijkt hem wel heel leuk! Vera vliegt weg en Harry rent en springt er achteraan. Maar Vera is wel heel snel. Harry krijgt haar niet te pakken. Plotseling is hij Vera kwijt en dat niet alleen. Ook kan hij zijn huis niet meer vinden... Harry is verdwaald. Harry rent de hele stad door, maar het lukt hem niet om zijn huis te vinden. Wel ziet hij veel andere huizen. Maar die zijn niet geschikt voor een kat. Uiteindelijk vindt hij een rijtjeshuis (prullenbakken). Hier blijken meerdere katten te wonen. En laten zij nu Vera kennen! Zou Harry dan toch nog zijn huis terugvinden met hulp van de andere katten?

Lesideeën

Onderwerpen die aansluiten bij dit prentenboek zijn: katten, vlinders, huizen.
Gevoelens die ter sprake komen: blij, bang, verdrietig, verrast.
Kijk voor meer lesideeën bij 'Tips'.

Mijn mening

Wat een mooi en kleurrijk prentenboek. Het verhaal is zelfs misschien wel een beetje spannend voor jonge kinderen. Al snel merk je dat Harry verdwaalt is en dat hij echt niet meer weet hoe hij naar huis moet. Na lang zoeken komt hij verschillende huizen tegen, maar niet zijn huis. Gelukkig komt het goed met hulp van andere katten en uiteindelijk Vera.
Dit boek bevat een flink aantal begrippen, zoals hoog, klein, laag en stevig. Ook kleuren en gevoelens zijn mooie onderwerpen die je bij dit prentenboek kunt bespreken. Het vingerpopje geeft een extra dimensie tijdens het voorlezen. Deze kan ook prima ingezet worden bij de lessen die je bij dit boek wil geven.
'Een huis voor Harry' is gekozen tot prentenboek van het jaar 2019. En staat centraal tijdens de Nationale Voorleesdagen.
Een aanrader voor de voorleesdagen, maar zeker ook daarna!

Tips

– Dit prentenboek is onder andere verkrijgbaar bij Bol.com
– Meer weten over Nationale Voorleesdagen? Kijk dan op deze pagina.
– Benieuwd naar de Prentenboeken Top Tien 2019. Je vindt hier alle titels.
– Tijdens de voorleesdagen (23 januari tot en met 2 februari) verschijnt er een mini-editie van ‘Een huis voor Harry’ voor € 5,25. Deze is te koop in de plaatselijke boekhandel. Bij de mini-editie hoort ook een app.
– Op zoek naar lesmateriaal bij dit prentenboek? Op Basisonderwijs.online en Pinterest vind je verschillende ideeën.

FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail