Susan Spekschoor
Apps en Ebooks voor kinderen
 

www.susanspekschoor.nl is geoptimaliseerd
voor tablets in 'landscape' stand

 
 

Een pittig soepje

 
Een pittig soepje Susan Spekschoor

Doel
Ontwikkeling van luistervaardigheid
Ontwikkeling van leesvaardigheid
Ontwikkelen van woordenschat
Plezier beleven aan (voor)lezen

Doelgroep
Voor kinderen vanaf 7 jaar - In maart verkrijgbaar via Telekids Boeken (10 ebooks voor € 2,99)

Uitgeverij Gottmer - Auteur Femke Dekker - Illustrator Marieke Nelissen
Een grappig verhaal en het eerste deel uit de serie 'Verhalen uit de Heksenkeet'.

Inhoudelijk

Op een hoge berg staat een oud huis: een heksenkeet. In dit oude huis wonen vier vriendinnen. Ze vliegen op bezems door de lucht en kunnen je betoveren. Ze zijn namelijk heksen. De vier vriendinnen worden voorgesteld: Sybil woont met poes beneden en houdt erg van koken. In de kelder woont Luna, zij houdt van kleur en maakt toverthee. Dan is Stella er ook nog. Zij woont op zolder met haar poedel Troela en kan uren tutten. De laatste heks is Lidwien, zij heeft een poes, een lange nek en houdt van lezen. In dit eerste deel maakt Sybil een soepje. Maar dit gaat niet helemaal goed. Ze krijgt de pan soep op haar hoofd, daar waar net haar kat Blits nog zat. Ze kan Blits niet vinden. Maar wat ziet ze nu: haren op haar handen en haar gezicht lijkt wel een poes! Hoe gaat ze dit nu weer oplossen. Zouden haar vriendinnen kunnen helpen? Misschien het drankje van Stella of de thee van Luna?

Mogelijkheden

De pagina's kunnen zowel horizontaal als verticaal gelezen worden. Ook kun je de pagina vergroten. Door het scherm aan te raken verschijnt er boven en onder in beeld een balk. Met de balk boven in kun je: de lichtsterkte regelen, woorden zoeken op het web of in wikipedia en vind je een bladwijzer. Links boven kun je direct terug naar jouw bibliotheek of naar een groot overzicht van alle pagina’s. Via de balk onderaan kun je snel naar een andere pagina.

Mijn mening

Wat een grappig boek! Humor en fantasie zorgen voor een mooi verhaal. Op iedere bladzijde vind je kleurrijke illustraties. Fijn voor kinderen die niet van alleen maar tekst houden. Daarbij geven de illustraties een goed beeld bij het verhaal. Ik ben nu al benieuwd naar deel 2 in deze serie heksenverhalen!

Tips

– Sluit de iPad aan op het digibord en laat zo meer kinderen meegenieten.

FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail