Susan Spekschoor
Apps en Ebooks voor kinderen
 

www.susanspekschoor.nl is geoptimaliseerd
voor tablets in 'landscape' stand

 
 

Elmo en de winterslapers

 
Elmo en de winterslapers Susan Spekschoor

Doel
Ontwikkeling van luistervaardigheid
Ontwikkeling van leesvaardigheid
Ontwikkelen van woordenschat
Plezier beleven aan (voor)lezen

Doelgroep
Voor kinderen vanaf 4 jaar - € 7,99 (ebook/hardcover)

Uitgeverij Leopold - Auteur & illustrator Rick de Haas
Wat een feest bij Elmo! Er ligt sneeuw en er komt steeds meer bij. Het is ook een strenge winter voor de dieren. Gelukkig mogen ze bij Elmo logeren. Maar is er wel plaats genoeg in de vuurtoren?

Inhoudelijk

Elmo woont in een vuurtoren. Niet alleen, maar samen met zijn oma en zijn hond Tuur. Op een ochtend schuift Elmo de gordijnen open. Het heeft gesneeuwd! Dat vindt Elmo geweldig. Samen met oma en Tuur spelen ze de hele dag buiten in de sneeuw. Omdat er nog veel meer sneeuw komt, mogen kip en geit mee naar binnen. De volgende dag ligt er wel een meter sneeuw. Konijn brengt een bezoekje aan de vuurtoren, ook uil laat zich zien en uiteindelijk komen ook de eekhoorns. Zij hebben het allemaal koud buiten en kunnen moeilijk eten vinden. Gelukkig wil Elmo graag voor ze zorgen. Maar daar blijft het niet bij. Al snel vragen steeds meer dieren om hulp en zoeken een logeerplekje in de vuurtoren. Is daar wel genoeg plek voor?

Mogelijkheden

De pagina's kunnen zowel horizontaal als verticaal gelezen worden. Ook kun je de pagina vergroten. Door het scherm aan te raken verschijnt er boven en onder in beeld een balk. Met de balk boven in kun je: de lichtsterkte regelen, woorden zoeken op het web of in wikipedia en vind je een bladwijzer. Links boven kun je direct terug naar jouw bibliotheek of naar een groot overzicht van alle pagina’s. Via de balk onderaan kun je snel naar een andere pagina.

Mijn mening

Dit boek bevat kleurrijke illustraties die passen bij de belevingswereld van het kind. Voor de meeste kinderen is sneeuw echt een feest. Maar wat betekent een strenge winter voor de dieren? Elmo is zeer behulpzaam, lief en zorgt goed voor de dieren. Een mooi verhaal in winterse sferen. Leuk om voor te lezen, thuis of op school. Maar ook leuk voor kinderen die al zelf kunnen lezen.

Tips

– Sluit de iPad aan op het digibord en laat zo meer kinderen meegenieten.
– Op zoek naar meer boeken in wintersfeer? Kijk hier voor boeken en hier voor ebooks.

FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail