Susan Spekschoor
Apps en Ebooks voor kinderen
 

www.susanspekschoor.nl is geoptimaliseerd
voor tablets in 'landscape' stand

 
 

Find me

 
Find Me Susan Spekschoor

Doel
Kinderen leren omgaan met prikkels.

Doelgroep
Voor kinderen met autisme en ADHD - Gratis (iPad)

FindMe is gemaakt om jonge kinderen te helpen bij het aanleren van eenvoudige sociale vaardigheden. Het doel van de app is het kind leren omgaan met prikkels, zodat het het zich kan richten op de sociale interactie.

Inhoudelijk

In het spel kan de leerling of de leerkracht een hoofdpersoon kiezen en een manier waarop het kind beloond wil worden. Daarna kan de opdracht beginnen. Het is de bedoeling dat het kind de hoofdpersoon aanklikt om zo een beloning te verdienen. Na vier opdrachten is het eerste spel klaar. De beloning verschijnt in beeld. Het volgende spel is iets moeilijker. Er komt een prikkel in de vorm van een afbeelding bij. Dit kan een vliegend vogeltje zijn of een bloem. Hoe verder je komt, hoe meer afbeeldingen er in beeld komen. Wanneer je op de afbeeldingen drukt, hoor je het woord in het Engels, maar het levert geen beloning op. De leerling moet zich niet laten afleiden en op de hoofdpersoon klikken.
De app is Engels gesproken, maar komt in de toekomst uit in meerdere talen.

Lesideeën

Kies een hoofdpersoon en een beloning. Je opent de instellingen door herhaaldelijk in de linker bovenhoek van het scherm te tikken. Laat de leerling in een prikkelarme omgeving spelen met FindMe. Wanneer er in de omgeving ook veel prikkels zijn, is het namelijk moeilijk te beoordelen hoe de leerling omgaat met de prikkels in het spel. Dat de app Engelstalig is hoeft geen bezwaar te zijn om de app in te zetten, maar wat extra instructie over de bedoeling van het spel is daarom wel aan te bevelen. Het spel kent 15 levels, maar stopt niet na het laatste level.
Het kind of de leerkracht bepaalt dus zelf hoe lang FindMe gespeeld mag worden.

FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail