Susan Spekschoor
Apps en Ebooks voor kinderen
 

www.susanspekschoor.nl is geoptimaliseerd
voor tablets in 'landscape' stand

 
 

Fleur Pluizemuis 2

 
Fleur Pluizemuis Susan Spekschoor

Doel
Ontwikkelen van luistervaardigheid
Ontwikkelen van leesvaardigheid
Leren concentreren

Doelgroep
Voor kinderen van 2-7 jaar - € 0,99 (iPad)

Fleur Pluizemuis is een interactieve app en bevat een memorie-spel, verhaaltjes om zelf te lezen of voor te (laten) lezen en drie sinterklaasliedjes.

Inhoudelijk

Wanneer ik de app open kom ik direct in het hoofdmenu. Een vrolijke afbeelding, vol beweging, muziek en kleurrijke illustraties. Achter drie illustraties zit een boek of een spel:
- Openhaard met schoentje: 'Dag Sinterklaasje' is een verhaal over de intocht van Sinterklaas. Wanneer Fleur weer thuiskomt van de intocht mag ze van mama haar schoen zetten. Daar hoort natuurlijk een mooie kleurplaat in. De kleurplaat kan uitgeprint worden via de afbeelding 'Print de kleurplaat'. Wanneer ze 's avonds de schoen zet zingt ze het liedje van Sinterklaas Kapoentje. In dit scherm staan drie titels afgebeeld. Raak ze aan om ze te beluisteren en uiteraard mag je meezingen. 's Avonds in bed kan ze niet slapen. Ze vraagt aan mama of er al iets in haar schoen zit. Mama zegt dat eerst iedereen moet slapen voordat de pieten aan het werk gaan. De volgende ochtend rent ze naar beneden om te kijken wat er in zit. Ook op dit scherm veel interactie.
- Baby: Fleur vraagt aan papa en mama of mama soms een baby in haar buik heeft. En dat klopt! Fleur krijgt een broertje of zusje. Dat roept heel veel vragen bij Fleur op. Papa en mama proberen de vragen zo goed mogelijk te beantwoorden.
- De rugzak: Fleur is bij opa en oma en gaat met opa een spelletje doen. Druk op 'Speel spel' en speel zelf een memorie-spel. Na het spelletjes gaat ze met opa mee de tuin in, heksensoep maken. Ze krijgen er dorst van en drinken daarom binnen met oma limonade. En dan wil Fleur graag blijven eten want opa en oma eten iets heel lekkers! Gelukkig mag dat van mama.

Mogelijkheden

Onderaan het scherm vind je één of meerdere pijlen. Hiermee ga je naar het volgende scherm/bladzijde. Zoals ik al eerder schreef is dit een interactieve app. In de verhalen kun je op verschillende illustraties drukken. Ontdek wat er allemaal gebeurt. Ook zie je linksboven een luidspreker met kruis, hiermee zet je geluid uit. En links onderaan een boek, deze zorgt ervoor dat de tekst tevoorschijn komt. Om mee te lezen of om zelf te lezen.

Mijn mening

Ik vind het een hele mooie app. Er valt voor een kind veel te ontdekken. De app bevat verhaaltjes, liedjes en een spelletje. De liedjes en het spelletje zijn in het verhaal geïntegreerd. Dat maakt de app tot een mooi geheel. De app is kindvriendelijk:
- bevat geen reclame en in-app-aankopen
- bevat verhalen en illustraties die passen bij de belevingswereld van het kind
- is eenvoudig in gebruik
- is interactief en dit vergroot de betrokkenheid bij de app
Een aanrader dus in de sinterklaastijd!

FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail