Susan Spekschoor
Apps en Ebooks voor kinderen
 

www.susanspekschoor.nl is geoptimaliseerd
voor tablets in 'landscape' stand

 
 

Happy Draw Bug

 
Happy draw bug Susan Spekschoor

Doel
- ontwikkeling van creativiteit
- ontwikkeling van oog-hand coördinatie
- plezier hebben in tekenen en kleuren
- concentratie

Doelgroep
Vanaf 3 jaar - € 0,99 (iPad & iPhone)

Happy Draw Bug is een creatieve app waarin kinderen op een eenvoudige manier een vorm, dier, voorwerp, getal of letter tekenen en kleuren.

Inhoudelijk

Wanneer de app geladen is heb je de mogelijkheid om onderaan in de balk uit één van de vijf onderwerpen te kiezen: vormen, voertuigen, dieren, voorwerpen, getallen/cijfers. In totaal bevat de app 40 tekeningen. Heb je een keuze gemaakt dan kun je met de eerste tekening beginnen. Plaats jouw vinger of iPad pen op de rups en ga al tekenend achter de rups aan. Doe dit net zo lang tot dat alles klaar is. Dan zie je dat jouw tekening een kleur krijgt. De kleur verdwijnt weer en jij mag jouw tekening inkleuren. Helemaal naar wens? Klik op de fotocamera en bewaar jouw tekening. Vanaf het foto album kun je de tekening mailen, delen op sociale media, als bericht sturen, etc. Afhankelijk welke apps je op de iPad of iPhone hebt staan. Door op de pijl te klikken, kun je verder met de volgende tekening. Handig: onderaan verschijnen gele blokjes, ieder blokje is een stap die klaar is. Zo kun je zien hoever je bent. Persoonlijk vind ik het jammer dat je niet van te voren kan zien welke tekening je gaat maken. Kiezen binnen één van de vijf onderwerpen is dus niet handig voor kinderen. Wellicht een idee voor een update?

Mogelijkheden

In het hoofdmenu heb je de mogelijkheid om op de informatie button te drukken. Je krijgt een nieuw venster te zien met een link naar internet. Hier zit geen ouderbeveiliging op. Tijdens het tekenen en kleuren heb je de mogelijkheid om naar de volgende en vorige kleurplaat te gaan, via het groene blaadje kom je in het hoofdmenu. En met de prullenbak verwijder je het gemaakte werk en kun je opnieuw beginnen.

Mijn mening

Deze app is voor (jonge) kinderen die graag willen tekenen en kleuren. De app werkt eenvoudig en is daardoor prettig in gebruik. Teken je te snel dan worden de lijnen hoekig, doe je het rustig aan dan krijgen ze mooie vormen. Kinderen hebben al snel mooi resultaat. Handig dat je onderaan kunt zien of je bijna klaar bent. En fijn dat het gemaakte werk bewaakt kan worden en eventueel gedeeld kan worden. Het zou leuk zijn wanneer er aanvullingen komen die te maken hebben met actuele thema's. Denk aan voetbal (WK), maar ook jaarlijks terugkerende feesten en seizoenen. Zo houd je de app uitdagend voor kinderen en speel je in op de belevingswereld van het kind.

Tips

– Bekijk hier meer creatieve apps voor kinderen
– Geef deze app cadeau aan iemand.
Sluit de iPad aan op het digibord en laat zo meer kinderen genieten van deze app of samen spelen.

FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail