Susan Spekschoor
Apps en Ebooks voor kinderen
 

www.susanspekschoor.nl is geoptimaliseerd
voor tablets in 'landscape' stand

 
 

Hello! Crayons

 
Hello! Crayons Susan Spekschoor

Doel
Plezier beleven aan (in)kleuren met wascokrijt.

Doelgroep
Vanaf 3 jaar - Gratis (iPad & iPhone)

Maak kleurrijke tekeningen met waskrijt.

Inhoudelijk

Bij het openen van de app kom je op een startpagina. Vanaf hier kun je kiezen wat je wilt gaan doen. Bovenin de balk zie je meerdere buttons: New, Open, Save, Undo, Redo, Shop en een kleurenmenu. Onderin zie je 12 gekleurde krijtjes. Tevens kun je kiezen uit een krijtje, een dunne stift, een dikke stift, een kwast, een verfpot en een gum. Met de verfpot kun je de kleur van de achtergrond bepalen. Wanneer je dit zo leest, lijkt het misschien veel, maar in de praktijk is dit goed te doen.
Hoe start je de app Hello Crayons? Druk op button ‘New’ en kies voor een wit blaadje of een kleurplaat. Bij een wit blaadje kun je direct creatief
aan de slag. Kies je voor een kleurplaat dan moet je kiezen welke. Je hebt de keuze uit 3 mappen: gekleurd papier (door de structuur lijkt het echt geschept papier), een map met 8 speelgoed kleurplaten of een map met themakleurplaten.
Momenteel bestaat deze uit Halloween kleurplaten, helaas niet echt up-to-date. Maak een keuze. Nu verschijnt de kleurplaat of het witte blaadje achter alle buttons. Kies waar je mee wilt kleuren, zodra je nu het scherm aanraakt verdwijnt het menu en kun je kleuren. Tijdens het kleuren hoor je het geluid van het krijtje of een stift. Wil je een andere kleur, druk dan op het kleurenmenu. Je komt weer terug in het eerste menuscherm, terwijl de kleurplaat op de achtergrond in beeld blijft. Tip: druk op button ‘Open’ en je kunt een afbeelding uit het foto-album invoegen. Denk hierbij aan foto’s en afbeeldingen, maar ook kleurplaten die je misschien uit een andere app of van internet hebt gehaald.
Ben je klaar met kleuren dan kun je deze opslaan. Er wordt een foto gemaakt die terug te vinden is in het foto-album. Je kunt de tekening of kleurplaat ook per mail verzenden of delen op Facebook en Twitter.

Mogelijkheden

Dit is een gratis app. In deze app zit een button met Shop. Hiermee kun je extra krijtjes en extra kleurplaten kopen. Mijn ervaring is dat er voldoende in zit, zowel aan kleurplaten en zeker aan tekenmateriaal. Hoe meer keuze, hoe moeilijker het soms wordt voor een kind.

Tips

De serie ‘Hello …’ bestaat uit meerdere apps: Hello Color Pencil (potloden en stiften), Hello Chalk (krijtjes en stiften) en Hello Oil Painter (olieverf en stiften). Ze hebben allemaal dezelfde werkwijze.

FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail