Susan Spekschoor
Apps en Ebooks voor kinderen
 

www.susanspekschoor.nl is geoptimaliseerd
voor tablets in 'landscape' stand

 
 

Het Letterwinkeltje

 
Het Letterwinkeltje Susan Spekschoor

Doel
Ontwikkelen van letterkennis
Ontwikkeling van leesvaardigheid
Ontwikkelen van woordenschat
Plezier beleven aan lezen

Doelgroep
Vanaf 4 jaar - € 4,99 (iPad, iPhone, Mac & iPod touch)

Uitgeverij Moon - Auteurs Marianne Busser & Ron Schröder - Illustrator Ingrid ter Koele
Opa Brom heeft een winkel met heel veel letters. Leer samen met opa Brom alles over deze letters. Want in een wereld zonder letters zonder woordjes, zonder zinnen, kunnen mensen - groot en klein natuurlijk niet zoveel beginnen.
Dit boek is deze maand verkrijgbaar via Telekids Boeken. Je betaalt dan € 2,99 voor tien ebooks. Voor meer uitleg over een abonnement op Telekids Boeken verwijs ik je graag naar mijn blog (zie 'Tips' onderaan deze pagina).

Inhoudelijk

"Er was eens een klein winkeltje
't stond midden in de stad
daar woonde opa Brom
die héél veel letters had."
Dagelijks krijgt opa Brom klanten in zijn winkel. De juffrouw kocht letters voor school, de bakker kocht ze voor de winkel. Opa Brom maakt letters in allerlei afmetingen en van verschillende materialen. Hij maakt niet alleen letters, maar legt ook uit wat je met letters kunt doen. En van welke woordjes die letter de beginletter is. Op deze manier komen heel veel letters aan bod. Op een dag komt er een meisje in Het Letterwinkeltje. Zij zoekt de m van mama. Opa Brom zorgt voor een mooie m en brengt het meisje naar huis. Op een mooie zomerdag kwam de koningin. Zij zocht de gouden k. Maar helaas, die had opa niet. Gelukkig had opa wel hout en gouden verf, zo kwam alles toch nog goed. De koningin was zo blij, dat ze alle letters kocht. Zo kreeg opa heel veel geld en hij ging op reis.
"Nu is het winkeltje dus leeg
al bijna honderd dagen
maar ooit gaat opa - let maar op
weer nieuwe letters zagen".

Mogelijkheden

Je moet het boek over de breedte lezen. Je krijgt dan twee pagina's op het scherm te zien. Indien wenselijk kun je de pagina vergroten. Via de menubalk bovenin kun je terug naar jouw bibliotheek of de inhoudsopgave opvragen. Je krijgt dan een overzicht van alle pagina's beeld. Onderin kun je ook een balk naar voren laten komen. Hiermee kun je snel naar een andere pagina.

Mijn mening

Ik ben al jaren fan van de boeken van Marianne Busser en Ron Schröder. Dit boek komt hoog in mijn lijstje van favoriete titels te staan. Het boek is op rijm, dat is niet alleen fijn voorlezen, maar ook nog eens goed voor de taalontwikkeling van het kind. Kinderen kunnen misschien wel de zin afmaken met het laatste (rijm)woord. Zo ben je samen nog meer met het boek bezig. Daarnaast is het meer dan alleen een voorleesboek. Want op de eerste bladzijde krijg je van het letterschildertje een opdracht mee. Het kind mag woordjes zoeken die beginnen met de geschilderde letter op die pagina. Achteraan in het boek vind je de oplossingen. Echt een leuk boek voor kinderen die interesse krijgen in letters. Maar ook zeker nog voor kinderen die de letters al kennen of net kunnen lezen. Daarnaast bevat het boek prachtige illustraties die passen bij de belevingswereld van het kind. Een aanrader voor school en thuis!

Tips

– Wil je graag de papieren versie? Bij Bol.com verkopen ze het boek ook.
– Download gratis kleurplaat 1 en kleurplaat 2 over Het Letterwinkeltje.
– Wist je dat er meer titels als ebook verschenen zijn Busser & Schröder? Bekijk ze op deze pagina.
– Op zoek naar meer ebooks voor kinderen en onderwijs? Ik heb ze hier voor je verzameld.
Sluit de iPad aan op het digibord en laat zo meer kinderen meezoeken naar de letters.
– Geef dit ebook cadeau!

FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail