Susan Spekschoor
Apps en Ebooks voor kinderen
 

www.susanspekschoor.nl is geoptimaliseerd
voor tablets in 'landscape' stand

 
 

Hey Hey Pix

 
HeyHey Pix Susan Spekschoor

Doel
Ontwikkelen van creativiteit met fotografie.

Doelgroep
Voor kinderen vanaf 4 jaar - € 3,49 (iPad & iPhone)

De app HeyHeyPix is een fotobewerkingsapp voor kinderen. Je kan jouw eigen foto of bestaande afbeelding versieren met stickers.

Inhoudelijk

Wanneer ik de app open kom ik direct in het scherm waar ik ook mijn foto bewerk. Maak rechts een keuze of je een nieuwe foto wil maken of gebruik wil maken van het fotoalbum op de iPad. Kies je voor het fotoalbum, dan heb je de mogelijkheid uit een foto uit jouw album of een bestaande foto/ afbeelding in deze app. Maak nu een keuze en kies voor de pijl naar rechts om de foto te gaan bewerken.
Opnieuw zie je links en rechts allerlei afbeeldingen: voorwerpen, eten & drinken, figuren, tekstballonnen, ogen, neuzen, monden, hoeden en meer. Schuif de gewenste afbeelding naar jouw foto en plaats deze waar je dat zou willen. Met twee vingers kun je de afbeelding kleiner en groter maken of scheef zetten. Zo kun je oneindig door gaan. Heb je gekozen voor eigen foto van een gezicht dan heb je ook nog de mogelijkheid om ogen, neus en mond toe te voegen. Onderin de foto krijg je dan een gezicht te zien, klik hierop en bekijk welke jij mooi vindt. De ogen, neus en mond komen direct op de goede plek te staan.
Is jouw foto helemaal naar wens? Raak dan rechtsboven het vierkantje (met pijl) aan. Jouw foto komt weer in beeld en je kan kiezen om de bewerkte foto te delen:
- op Facebook
- op Twitter
- in het fotoalbum van de iPad/ iPhone
- per mail
- in een app (denk aan Vintique, Evernote, etc)

Mijn mening

Ik vind het mooie app die eenvoudig is in gebruik. Kinderen hebben in een korte tijd leuk resultaat. Er zal zeker plezier beleefd worden met deze app.
Het delen van de bewerkte foto is, afhankelijk van de leeftijd van het kind, verstandig om samen met een volwassene te doen.

FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail