Susan Spekschoor
Apps en Ebooks voor kinderen
 

www.susanspekschoor.nl is geoptimaliseerd
voor tablets in 'landscape' stand

 
 

Hotel Bonbien

 
Hotel Bonbien Susan Spekschoor

Doel
Ontwikkeling van luistervaardigheid
Ontwikkeling van leesvaardigheid
Ontwikkelen van woordenschat
Plezier beleven aan (voor)lezen

Doelgroep
Voor kinderen vanaf 8 jaar - € 13,99 (hardcover) € 7,99 (ebook)

Uitgeverij Luitingh-Sijthoff - Auteur Enne Koens - Illustrator Katrien Holland
Siri woont met haar familie in hotel Bonbien in Frankrijk. Ze is bang dat haar ouders gaan scheiden. Alleen een wonder kan de situatie redden, denkt Siri. Maar een heel ander wonder vindt plaats.

Inhoudelijk

Dit verhaal speelt zich af in het jaar dat Siri tien jaar is. Een bijzonder, maar vooral raar jaar. Siri woont samen met haar vader, moeder en broer Gilles in Frankrijk, in hotel Bonbien. Dit hotel ligt vlakbij een snelweg. Veel mensen komen daar kort, omdat ze op doorreis zijn. Siri vindt het heel fijn daar. Wat minder fijn is dat ze regelmatig ruzie heeft met Gilles. Ook haar ouders hebben ruzie. Siri is bang dat ze gaan scheiden. Omdat ze ruzies van haar ouders vaak over geldproblemen gaan, hoopt ze op een wonder. Alleen dat wonder loopt anders als verwacht. In dat jaar gebeuren er ook veel leuke dingen. Zo heeft ze een feestje bij haar vriendin Sylvie en stopt ze sambal in de koffie van de meester. Door een val blijkt plots dat ze een heel goed geheugen heeft. Zo goed dat ze mee wil doen met een wedstrijd. Hiermee kan ze veel geld verdienen. Zou ze daarmee de problemen op kunnen lossen?

Mogelijkheden

De pagina's kunnen zowel horizontaal als verticaal gelezen worden. Ook kun je de pagina vergroten. Door het scherm aan te raken verschijnt er boven en onder in beeld een balk. Met de balk boven in kun je: de lichtsterkte regelen, woorden zoeken op het web of in wikipedia en vind je een bladwijzer. Links boven kun je direct terug naar jouw bibliotheek of naar een groot overzicht van alle pagina’s. Via de balk onderaan kun je snel naar een andere pagina.

Mijn mening

Wat een prachtig boek! In dit verhaal komen verschillende onderwerpen en met name gevoelens (rondom een scheiding) aan bod. Dit kan voor kinderen herkenbaar zijn en dus prettig om te lezen dat zijn/haar gevoel niet uniek is. Het verhaal past bij de belevingswereld van kinderen rond de 8 jaar en is goed te volgen. Achterin het boek vind je een hoofdstuk 'Bronnen'. Hier lees je ook dat dat waarschijnlijk niet kan: uit een boom vallen en plots een heel goed geheugen hebben. Grote kans dat kinderen dat weten, maar toch vind ik het goed dat het benoemd wordt. Een aanrader voor kinderen thuis, maar zeker ook een voorleestip voor in de klas!

Tips

– Op zoek naar meer boeken of ebooks voor kinderen en onderwijs?
– Hier vind je meer recensies van ebooks en boeken.
– Sluit de iPad aan op het digibord en laat zo meer kinderen meegenieten.

FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail