Susan Spekschoor
Apps en Ebooks voor kinderen
 

www.susanspekschoor.nl is geoptimaliseerd
voor tablets in 'landscape' stand

 
 

Jip en Janneke, Winkeltje Spelen

 
Jip en Janneke Winkeltje spelen Susan Spekschoor

Doel
Gericht kijken
Hoeveelheden tellen
Ontwikkeling van woordenschat
Herkennen van voorwerpen en dezelfde bij elkaar zoeken
Plezier beleven aan winkeltje spelen
Ontwikkeling van fijne motoriek

Doelgroep
Voor kinderen van 3 tot 7 jaar - € 5,49 (iPad)

Jip en Janneke zitten aan tafel en vervelen zich. Janneke krijgt een idee om winkeltje te gaan spelen en jij mag hen helpen. Verzamel de boodschappen en ga ze verkopen.

Inhoudelijk

Jip en Janneke zitten aan tafel en plots krijgt Janneke een goed idee! Ze gaan winkeltje spelen. Dit kan niet zomaar. Eerst moeten er spullen verzameld worden en dan kunnen ze alles in een winkel verkopen. In totaal zijn er drie plekken waar de app zich afspeelt. Je begint in de woonkamer, door te swipen ga je naar buiten. Daar zijn verschillende plekken waar je de spullen vandaan kunt halen. Als laatste kun je naar de winkel. Buiten vind je: een schuur, een wasrek, een bloemenveld, een schoenmaker en de groenteman met zijn groente en fruit. Verzamel het één en ander door één van deze vijf plekken aan te raken. Daarna krijg je een opdracht, bijvoorbeeld: 'Zoek de groente en fruit en doe ze in de kar'. Onder in beeld zie je een afbeelding, zoek deze op en raak deze aan. Ga zo door tot dat je klaar bent. Buiten kun je boven in beeld zien hoe ver je bent, welke plekken je allemaal gehad hebt. Is jouw kar vol? dan kun je door naar de winkel. tik op de deur om de winkel te openen. Jip en Janneke hebben de winkel gevuld en wachten op klanten. Maar hiervoor moet je eerst met de sleutel de deur openen. De klanten die binnen komen willen graag boodschappen bestellen. Je krijgt een afbeelding te zien met daarop de gewenste boodschappen. Zoek deze op in de winkel en reken af. Per klant krijg een je bepaalde tijd. Red je het binnen de tijd dan is er niets aan de hand. ben je te laat dan loopt de klant boos weg. Je krijgt de kans om het opnieuw te proberen.

Mogelijkheden

In de woonkamer kun je de play button aanraken om het spel te starten. Onder in beeld verschijnt een kompas. Hiermee kun je naar één van de drie plekken of meer informatie lezen over deze app. Ook het geluid of de muziek kun je altijd aan of uit zetten.

Mijn mening

Wat een prachtige app. De app is helemaal in de stijl van Jip en Janneke. Met leuke zoekopdrachten. De app is kindvriendelijk in gebruik: bevat geen reclame, in-app-aankopen of linkjes naar internet of de App Store.

Tips

– Bekijk meer apps om mee te spelen of winkeltje te spelen.
– Geef deze app cadeau aan iemand.
– Sluit de iPad aan op het digibord en laat zo meer kinderen genieten van deze app of samen spelen.

FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail