Susan Spekschoor
Apps en Ebooks voor kinderen
 

www.susanspekschoor.nl is geoptimaliseerd
voor tablets in 'landscape' stand

 
 

Jop’s Sinterklaaspuzzels

 
Jop's Sinterklaaspuzzels Susan Spekschoor

Doel
Kinderen leren gericht kijken naar de vorm, kleur en afbeelding
Ontwikkeling van motoriek en oog-hand coördinatie
Concentratie

Doelgroep
Voor kinderen van 2-6 jaar - Gratis (iPad & iPhone)

'Jop's Sinterklaas Puzzels' is een puzzel app voor jonge kinderen, met maar liefst 34 puzzels in sinterklaassfeer.

Inhoudelijk

Bij het openen (laden) van de app hoor ik meteen het deuntje van Jop de Giraf, deze komt terug in alle apps van Jop. Daarna verschijnt het hoofdmenu met een vrolijke afbeelding van Jop. Jop is verkleed als Sinterklaas en toch nog herkenbaar voor jonge kinderen. Kies nu niet te snel, want bij dit hoofdmenu hoort het sinterklaaslied van Jop. Deze is zeker de moeite de waard om te beluisteren! Vanaf dit menu heb je drie mogelijkheden om te kiezen uit puzzels:
- klik op het Tommie, het varken met mijter: 12 puzzels
- klik op Lulu, de pop met zwartepieten muts: 12 puzzels
- klik op de mijter van Jop: 10 puzzels
Alle puzzels zijn in de sinterklaassfeer. Je ziet Jop of zijn vriendjes verkleed als sint of piet. Ook zie je afbeeldingen die te maken hebben met de sinterklaastijd, zoals de stoomboot en een schoen. Kies een puzzel en kies in het volgende scherm de hoeveelheid stukjes: 4, 9 of 16 stukjes. Je komt in een nieuw scherm met een gekleurd vlak, een puzzelstukje en meerdere buttons. Schuif nu de puzzelstukjes naar links in het gekleurde vlak op de goede plek. Zodra het stukje bijna op de goede plek is, valt deze vanzelf in de puzzel. Is dit nog lastig voor jouw kind, dan kun je er voor kiezen om een voorbeeld op de achtergrond te laten verschijnen. Dit doe je door de button met het kruisje aan te raken. Het voorbeeld laat je weer verdwijnen door nogmaals dezelfde button aan te raken. Is de puzzel klaar dan wordt je beloond met een compliment, een applaus en een bewegende ballon, die je kapot mag 'prikken'. Vanaf ditzelfde menu kun je kiezen voor een andere puzzel of je gaat terug naar het hoofdmenu om daar weer een keuze te maken.
In het hoofdmenu bevindt zich ook een informatiebutton. Hierachter vind je informatie over: uitleg bij deze app, de prentenboeken van Jop, het geluid en muziek aan- en uitzetten en het instellen van de taal (Nederlands of Engels).

Mijn mening

Wederom een mooie app van Jop! De app is zeer kindvriendelijk in gebruik:
- bevat geen reclame en in-app-aankopen
- ziet er kleurrijk en vrolijk uit
- de afbeeldingen passen bij de belevingswereld van het kind
- keuze uit een voorbeeld (op de achtergrond) tijdens het puzzelen
- je kan altijd terug naar het hoofdmenu
- je kan vanaf het puzzelmenu terug naar het aantal stukjes, kiezen voor een andere puzzel of dezelfde puzzel nogmaals maken

Tips

Ben je op zoek naar meer apps van Jop? Hier heb ik ze allemaal verzameld.

 

FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail