Susan Spekschoor
Apps en Ebooks voor kinderen
 

www.susanspekschoor.nl is geoptimaliseerd
voor tablets in 'landscape' stand

 
 

Klingo

 
Klingo! Susan Spekschoor

Doel
Ontwikkeling van woordenschat
Woorden leren spellen
Plezier beleven aan taal

Doelgroep
Vanaf 6 jaar - € 1,09 (iPad)

Een app, gebaseerd op het bekende televisie spel Lingo, maar dan met woorden die gebruikt worden in het lesprogramma van groep 3 en hoger.
Categorie: Letters en woorden.

Inhoudelijk

Wanneer je de instellingen goed hebt staan, aantal letters en moeilijkheid, begint het spel direct. Je ziet de beginletter en daaronder een toetsenbord. Ook de punten en het aantal woorden worden bijgehouden. Wanneer je een woord invult moet je ook altijd de eerste letter invullen. Heb je alle letters ingevuld? Kijk nu welke letters op de goede plek staan (groen balletje) of er wel bij horen, maar niet op de goede plek staan (blauw balletje). Maak met deze kennis een nieuw woord. In totaal heb je vijf kansen. Heb je het woord op tijd geraden? Dan verschijnt er een vrolijke Klingo in beeld. Is het je niet gelukt, dan is Klingo verdrietig.

Mogelijkheden

Bij het openen moet je direct het niveau (3, 4 of 5 letters) en per niveau de moeilijkheid in sterren aangeven. Ook het geluid kun je nu aan- of uitzetten. Heb je al punten gehaald, dan telt te de app door. Je kunt de punten wissen door een nieuw spel te starten. Tijdens het spelen kun je via een tandwiel terug naar de instellingen van deze app. Typefouten zijn te herstellen door te schudden met het apparaat.

Mijn mening

Ik zie om mij heen dat veel kinderen Lingo leuk vinden. Ze keken het op tv of spelen het online. Deze app zal dan ook zeker in smaak vallen bij kinderen. Overigens is het een spel voor jong en oud. Dus ook leuk om samen of tegen elkaar te spelen, bijvoorbeeld om en om of twee devices.

Tips

– Geef deze app cadeau aan iemand
– Sluit de iPad aan op het digibord en laat zo meer kinderen genieten van deze app of samen spelen

FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail