Susan Spekschoor
Apps en Ebooks voor kinderen
 

www.susanspekschoor.nl is geoptimaliseerd
voor tablets in 'landscape' stand

Loombands

Loombands Susan Spekschoor Loombands Susan Spekschoor Loombands Susan Spekschoor

De rage van dit moment 
Inmiddels mag je wel spreken van een hype: loombands. Niet alleen kinderen maken en dragen ze, ook volwassenen hebben de smaak te pakken. Ouders dragen met trots de gemaakte armbandjes van hun kinderen. Ook bij ons thuis wordt er volop gefröbeld met de loombands. Begin april zijn we gestart met één loom en een zakje elastiekjes. Inmiddels zijn we een verschuifbare loom, andere houdertjes en duizenden elastiekjes verder.
Prijzen
De prijzen van de elastiekjes verschillen nogal. Uiteraard heb je de echte van het merk RainbowLoom. Maar inmiddels zijn er ook heel wat andere merken bij gekomen. Mijn ervaring is dat ze allemaal kunnen knappen. En aangezien er heel wat doorheen gaan, vind ik als ouder de prijs ook wel interessant. De echte zijn iets dikker en daardoor steviger, dat geef ik eerlijk toe. Maar de B-merken werken ook prima. Wij halen de elastiekjes op de markt, daar is volop keus. Vorige week heb ik € 5,- betaald voor 6 zakjes van 300 stuks. Het mooie van deze rage is dat je leuk in kunt spelen op thema’s. Momenteel leeft natuurlijk het WK, met rood-wit-blauw-oranje. Ook het combineren met bedeltjes en (strijk)kralen is een creatief idee.
Hoe bewaar je de loombands?
Door de uitbreiding van alle accessoires en zakjes is de plastic doos te klein geworden. Ik hou van orde, dus leek het me wel gepast om een sorteerbak te kopen voor alle elastiekjes. Overzichtelijk en gesorteerd per kleur. Mocht je nu ook op zoek zijn naar een sorteerbak, kijk dan eens bij een doe-het-zelf winkel. Daar vind je (lege) sorteerbakken in verschillende maten. Bedoeld voor schroeven, maar ook zeer geschikt voor de loom bands!
Waar haal je de ideeën vandaan?
Het begon met armbandjes, maar inmiddels worden er ook ringen, kettingen, enkel-teen bandjes en figuren gemaakt. Sommige activiteiten vragen wat van het geduld en doorzettingsvermogen, maar het is in ieder geval goed voor de fijne motoriek en concentratie. Wij halen onze ideeën van internet af. Er wordt vooral gekeken op YouTube, maar er zijn ook al apps met patronen en visuele uitleg. Hieronder vind je een verzameling van apps, filmpjes, boeken en linkjes op het internet. Heb jij aanvullende ideeën, zet ze er gerust bij!

Apps met loombands

Loom voor kinderen Susan Spekschoor

Loom voor kinderen Juf Jannie
De app biedt 25 Nederlandstalige instructiefilmpjes van juf Jannie om kinderen te leren Loomen op een Loombord, vork of een haakpen. De filmpjes zitten in de app waardoor je geen internetverbinding nodig hebt om ze te bekijken. Niveau 1: 11 filmpjes, niveau 2: 10 filmpjes, niveau 3: 4 filmpjes.
Geschikt voor iPad en iPhone – € 0,99

Loomtube Susan Spekschoor

LoomTube NL 
Deze app heeft de beste Nederlandstalige Rainbow Loom voorbeeld filmpjes van YouTube verzameld in 1 handige app. De app bevat meer dan 100 verschillende voorbeeld filmpjes van Armbandjes, Ringen, Dieren, Letters en andere figuren.
Geschikt voor iPad en iPhone – € 1,99

Rainbow Loom Designer Susan Spekschoor

Rainbow Loom Designer 
Rainbow Loom Designer is een app waarbij je in de app een sieraad gaat maken. Het is vooral leuk voor kinderen die te jong zijn om een ​​echte loom te gebruiken.
Bekijk het gemaakte sieraad in 3D.
Geschikt voor iPad en iPhone – € 0,99

Rainbow Loom

Rainbow Loom Pro Edition 
Deze app bevat meer dan 300 video’s met instructie. Je kunt kiezen uit drie niveaus: beginners, ervaren of gevorderden.
Geschikt voor iPad en iPhone – € 0,99

YouTube kanalen
– Kanaal van Eveline Maureen (onze favoriet!)
– Kanaal van Rainbow Loom
– Kanaal van Nina Houston
– Kanaal van Tutorials By A
– Kanaal van CraftMamaLoomt

Boeken (NL)
Band-It!, rubberband sieraden om zelf te maken
Band-It! Epic, hooked on rubberband sieraden

Interessante linkjes op internet
Ben jij Klokhuis Loomkampioen? Leuke wedstrijd van Het Klokhuis
Maak je eigen Rainbow Looms, van vork tot en met spaghettilepel
Leer rekenen met Loom voor groep 1 tot en met groep 5, gemaakt door juf Maike
– Pinterest:  Loom Bands van Praxisbulletin en Loom Bands

Loom bord Susan Spekschoor

Deze afbeelding vond ik via Pinterest, helaas bevat de afbeelding geen link. Ook heb ik (nog) geen voorbeeldkaarten gevonden. Deze afbeelding heb ik bewust wel geplaatst, om te laten zien dat je de elastiekjes binnen het onderwijs ook breder in kunt zetten. Mochten er voorbeeldkaarten gemaakt worden, dan zal ik ze er zeker bij zetten.

Franny Mekes werkt in de klas al met de loombands. Ze zegt hierover het volgende: De nieuwste rage op onze school zijn de prachtige, zelfgemaakte armbanden en andere sieraden gemaakt van Loom-elastiekjes. Bij de kleuters werken we ook met de loom-elastiekjes, maar dan net even anders. Op de kralenplank maken we vormen met de elastiekjes. En omdat we werken over het thema Kunst zijn er zelfs kinderen die er een echt schilderij van maken

FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail