Susan Spekschoor
Apps en Ebooks voor kinderen
 

www.susanspekschoor.nl is geoptimaliseerd
voor tablets in 'landscape' stand

 
 

MathGames Basisschool Rekenen

 
MathGames Basisschool Rekenen Susan Spekschoor

Doel
Kennis maken met tellen en getalbegrip
Ontwikkelen van rekenvaardigheden
Spelenderwijs plezier beleven aan rekenen

Doelgroep
Voor kinderen van groep 1 tot en met 6 - € 1,99 (iPad & iPhone)

De app MathGames, basisschool is een reken app voor kinderen. Met deze app kun je getallen leren en rekenvaardigheden verbeteren.

Inhoudelijk

Deze app bevat in totaal 6 levels. Je kunt de levels afzonderlijk van elkaar spelen. Dit komt omdat ieder level overeen komt met de leerstof van de basisschool. Dus level 1 is groep 1, level 2 is groep 2, etc. Per level moet je de spellen in logische volgorde vrijspelen.
Level 1 en 2 bestaan uit 8 spelen, level 3 tot en met 6 uit 18 spelen. Ieder spel begint met uitleg. Door op start te drukken kun je deze demo stoppen en beginnen met het spel.
Level 1 (Groep 1): Begint met het begrip van de getallen 0 t/m 12. De spellen zijn "memory" waar de nummers zichtbaar zijn, tellen van vissen en een getallenlijn.
Level 2 (Groep 2): Het doel hier is om inzicht getallen te creëren in de getallen t/m 20. Dezelfde spellen worden gebruikt als bij level 1 om het doel te bereiken.
Level 3 (Groep 3): Dit is het eerste level waar de plus- en minsommen worden geïntroduceerd. De getallen gaan t/m 30, waarbij de plussommen en minsommen t/m de 10 gaan en later in het level t/m 20.
Level 4 (Groep 4): Dit level gaat t/m het getal 100 en worden keersommen geïntroduceerd. De kinderen leren in dit level de tafels 1,2,3,4,5,10.
Level 5 (Groep 5): De getallen gaan tot maximale 1000 voor de getallenlijn en voor de sommen met de plus en min gaan de getallen t/m 100. Bij de tafelsommen wordt het delen geïntroduceerd. Alle keersommen van tafels 1 t/m 10 worden geoefend.
Level 6 (Groep 6): Het laatste level van MathGames bevat alle spelletjes uit de voorgaande levels. De nummers op de getallenlijn gaan van 0 t/m 10.000 en tafels gaan van 1 t/m 10.

Mogelijkheden

In het beginscherm kun je direct het geluid uit of aan zetten. Ook kun je hier het gewenste level kiezen. Tijdens de spelen zie je onderin een wereldbol in beeld. Via ouderbeveiliging kun je deze multiplayer aanzetten en spelen tegen andere kinderen.

Mijn mening

Wat een leuke manier om zo verschillende rekenvaardigheden te oefenen. De app is eenvoudig qua vormgeving. Maar aan de andere kant zorgt dat voor rust tijdens het spelend rekenen. Ook bevat de app voldoende spelen, passend bij de leeftijd van het kind. Daarnaast heeft de app geen reclame, in-app-aankopen en linkjes naar internet. En werkt met een ouderbeveiliging. Dus zeker een kindvriendelijke app.

FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail