Susan Spekschoor
Apps en Ebooks voor kinderen
 

www.susanspekschoor.nl is geoptimaliseerd
voor tablets in 'landscape' stand

 
 

McPanda: Superpiloot

 
McPanda Superpiloot Susan Spekschoor

Doel
Ontwikkeling van motoriek
Plezier beleven aan spel
Fantasie

Doelgroep
Voor kinderen van 6 tot 8 jaar - Gratis, bevat in-app-aankopen (iPad & iPhone) - Wonderkind

In deze app ben jij de piloot. Bestuur één van de vliegtuigen en voer de missies uit.

Inhoudelijk

Voordat je jouw rol als piloot kunt vervullen, moet je eerst uit vijf vliegtuigen kiezen:
- Reddingshelikopter: deze kan gebruikt worden als taxi, je kunt er branden mee blussen en uiteraard als 'ambulance' om mensen mee te redden.
- Brandblusvliegtuig: hiermee kun je branden blussen en kan ook gebruikt worden als taxi.
- Straaljager: deze gaat niet alleen snel maar je kunt ook pakjes bezorgen.
- Geel vliegtuig: hiermee vind je verborgen plaatsen en grotten.
- Hommelruimteschip: hiermee kun je ook pakjes bezorgen.
Wanneer je een keuze gemaakt hebt, kies je de piloot. Wie mag er voorin zitten terwijl jij het vliegtuig bestuurt? Nu nog even een omgeving kiezen en je kunt starten!
Het vliegtuig bestuur je met behulp van jouw device. Naar boven kantelen is opstijgen, naar beneden kantelen is dalen, naar links is sturen naar links en naar rechts is sturen naar rechts. Laat het vliegtuig opstijgen en vlieg rond. Kijk eerst een goed wat je allemaal vanuit de lucht kunt zien. Met de bliksem-button kun je het vliegtuig sneller laten vliegen. Onderweg kun je meer snelheid verdienen door tegen de bliksen-buttons aan te vliegen. Ook zie je kleurrijke ingangen. Deze brengen je op geheime plekken waar je nog meer kunt verdienen. Afhankelijk van het soort vliegtuig kom je onderweg opdrachten tegen. Het kan zijn dat je een pakketje moet halen en bezorgen of bijvoorbeeld een brandje blussen met water. Misschien moet je wel eerst landen. Breng het toestel rustig en netjes aan de grond. Ga je te snel of te hard dan maak je een noodlanding en stort je neer. Gelukkig heb je een parachute en kun je deze ook besturen. Probeer op een veilige plek te landen. Jouw piloot kan ook landen en lopen over het land. De besturing gaat dan op dezelfde manier. Lukt het jou om de missies te voltooien?

Mijn mening

Bij de meeste apps van Wonderkind die ik ken staan taal en woordenschat centraal. Dit is een hele andere app, maar wel een hele mooie. Grafisch ziet deze app er geweldig uit. Wat natuurlijk extra bijzonder is is de besturing van de vliegtuigen en karakters met behulp van jouw iPad of iPhone! In het begin is het even ontdekken. Je wilt misschien graag snel vliegen en ontdekt dat je dan ook makkelijk ergens tegen aan kunt vliegen. Maar oefening baart kunst. Onderweg valt er van alles te beleven. Moet je met jouw vliegtuig een brand blussen? Dan krijg je een hint waar je moet zijn. Ook kun je dit op jouw kompas zien. Dat is wel handig. Met de gratis app heb je één vliegtuig, alle karakters en beide omgevingen waar je uit kunt kiezen.
Een leuke app voor kinderen! In te zetten bij thema's zoals vervoer en vliegtuigen. Maar ook om motoriek, behendigheid en oog-hand coördinatie mee te oefenen.

Tips

– Van deze app is ook een trailer verschenen. Bekijk deze hier.
Wonderkind heeft meerdere (educatieve) apps uitgebracht. Benieuwd naar de andere apps? Hier heb ik ze allemaal verzameld.
– Volg Wonderkind op Twitter en Facebook. Ze brengen ook regelmatig een nieuwsbrief uit.
– Bekijk ook eens mijn appreviews over rekenen, taal, creativiteit, muziek en spelen.

FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail