Susan Spekschoor
Apps en Ebooks voor kinderen
 

www.susanspekschoor.nl is geoptimaliseerd
voor tablets in 'landscape' stand

 
 

Origami voor kinderen

 
Origami voor kinderen Juf Jannie Susan Spekschoor

Doel
Ontwikkeling van fijne motoriek
Ontwikkeling van oog-handcoördinatie
Ruimtelijke oriëntatie
Ontwikkelen van creatieve vaardigheden (vouwen, knippen en kleuren)
Plezier beleven aan vouwen

Doelgroep
Vanaf 5 jaar - € 2,29 (iPad & iPhone)

Met deze app leer je stap voor stap dieren vouwen, met behulp van foto's of filmpjes. De app bevat ook mooie printables die je per mail kunt versturen.

Inhoudelijk

In deze app kun je kiezen voor drie thema's met (voornamelijk) dieren: onderwater, boerderij en dierentuin of vogels en insecten. In totaal vind je 40 vouwopdrachten. Raak één van de dieren aan en je ziet het dier uitvergroot in beeld. Onderaan vind je twee of drie buttons: camera, play en mail.
- Met de camera bekijk je de opdracht stap voor stap. Er wordt duidelijk aangegeven wat een vouwlijn is en waar eventueel geknipt moet worden. Ben je klaar voor de volgende stap? Raak dan de pijl aan. Zo ga je door tot de laatste stap. Nu zie je het dier gevouwen in kleur. En mag jij ook gaan kleuren.
- Een aantal dieren bevat een play-button. Dit betekent dat er, naast de foto's, een stappenplan per video in beeld is gebracht. Mocht het te snel gaan dan moet je het filmpje pauzeren.
- Achter de mail button vind je een printable van dit dier. Mail deze naar een gewenst adres, print en knip het vierkant en je kunt aan de slag. Alle vouw- en kniplijnen zijn zichtbaar. Tevens zie je ook ogen, mond en dierenprints.

Lesideeën

Deze app is eigenlijk één groot lesidee! Maar liefst 40 vouwwerkjes voor kinderen. Leuk in te zetten bij thema vissen/zee/onderwater, boerderij, dierentuin, insecten en kriebelbeestjes. Heb je een iPad en een digibord in de klas, maak hier dan optimaal gebruik van door de iPad an te sluiten op het digibord. Zo heb je een groter beeld en kunnen meer kinderen tegelijk gebruik maken van deze app.

Mogelijkheden

In het hoofdmenu kan ik direct kiezen uit één van de drie thema's. Per thema raak je een dier aan. Daarna moet je nog een laatste keuze maken: wil je de stappen per foto bekijken, per filmpje of wil je een printable mailen? Wil je een printable mailen, dan zit daar een beveiliging op: je moet de button eerst drie seconden vasthouden en daarna nog een keer aangeven dat je toestemming hebt van ouders.

Mijn mening

Wat een prachtige app! De app is kleurrijk en toch rustig om te zien. Stap voor stap wordt heel duidelijk uitgelegd wat het kind moet doen. Zowel per foto als video. Dat alle dieren een printable hebben vind ik echt een meerwaarde. Wanneer je geen vouwblaadjes in huis hebt, kun je toch vouwen. Op de printable zie je ook heel goed de ogen, mond en bijvoorbeeld dierenprint. Dit maakt het inkleuren nog makkelijker en leuker. Naast vouwen staat in deze app ook het knippen en kleuren centraal en bevat hiermee dus meerdere creatieve vaardigheden. Misschien zou het handig zijn dat je per dier kunt zien of dit een makkelijk of moeilijk dier is om te vouwen (aangeven met aantal sterren bijvoorbeeld). Deze app bevat geen in-app-aankopen, reclame of linkjes naar internet & App Store.
Een aanrader voor kinderen, van groep 1 tot en met 8!

Tips

– Geef deze app aan iemand cadeau!
Sluit de iPad aan op het digibord en laat de hele klas meekijken met deze app.
– Kijk hier voor een overzicht van alle apps van Juf Jannie .
– Benieuwd naar meer apps van Juf Jannie? Over een aantal apps heb ik reviews geschreven. Je vindt ze op deze pagina.
– Op zoek naar meer creatieve apps?

Deze blog is geschreven vanuit een samenwerking met Juf Jannie Apps.
Voor meer informatie, zie de disclaimer van mijn site.

FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail