Susan Spekschoor
Apps en Ebooks voor kinderen
 

www.susanspekschoor.nl is geoptimaliseerd
voor tablets in 'landscape' stand

 
 

Poppenkast – kinderapp om toneel mee te spelen

 
Poppenkast Susan Spekschoor

Doel
Ontwikkeling van fantasie
Ontwikkeling van creativiteit
Ontwikkeling van taal (woordenschat, zinnen maken)

Doelgroep
Voor kinderen van 2 tot 6 jaar - € 2,29 (iPad & iPhone)

De app 'Poppenkast - Kinderapp om Toneel mee te spelen' is een app waar je je creativiteit en fantasie in kwijt kunt. Zet jezelf op toneel of maak gebruik van bestaande acteurs. Bedenk alleen of samen een verhaal en speel toneel.

Inhoudelijk

Voordat je het toneel op gaat moet je eerst goed nadenken wat je wil. Wellicht moet je nog iets bij de instellingen goed zetten? Zet hier het geluid uit of aan. Geef de acteurs een gezicht, plaats je eigen foto of maak een foto van een ander die ook graag mee wil spelen in jouw toneelstuk. Wanneer alle instellingen goed staan, dan kun je beginnen. Klik op de ingang van het theater en je gaat naar binnen. Maak eerst een keuze uit één van de zes decors. Het doek gaat open en jouw decor verschijnt. Je ziet nu 20 rekwisieten. Kies er één uit. Deze zal op de achtergrond verschijnen en eventueel een herhalende beweging maken (ronddraaien, dansen, etc.) Bij de laatste stap kies je twee lappenpop-acteurs. Wanneer je bij instellingen een foto hebt geplaatst op één van de acteurs dan vind je deze hier terug. Vanaf nu kun je starten met jouw verhaal. Beweeg de acteurs door ze met je vinger te verplaatsen. Laat ze zitten, buigen, draaien en meer. Speel samen en beeld een bestaand of nieuw verhaal uit. Ben je klaar, wil je stoppen of wil je een ander toneelstuk maken? Druk dan op het handje. Je ontvangt een applaus en je komt terug in het menu.

Mijn mening

De app is mooi qua vormgeving. Sinds de update zijn er veel decors, rekwisieten en poppenlap-acteurs bijgekomen. Dat is goed voor de fantasie van kinderen. Door het kiezen worden ze al een beetje op weg geholpen met het verhaal wat ze erbij kunnen bedenken. De app is eenvoudig in gebruik en zeker kindvriendelijk. Je vindt nergens linkjes naar internet, App Store of sociale media. Een kind heeft snel iets gemaakt en is helemaal vrij in het verzinnen van een verhaal. Ik zou het nog een meerwaarde vinden wanneer je jouw toneelstuk op kunt nemen en later terug kan kijken. Ik denk dat kinderen dat erg leuk zouden vinden. En er zal door de makers in ieder geval gekeken moeten worden naar de foto's. Deze verschijnen onderste boven op de acteurs (niet bij het maken van de foto, maar in de laatste stap bij de keuze uit de acteurs).

FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail