Susan Spekschoor
Apps en Ebooks voor kinderen
 

www.susanspekschoor.nl is geoptimaliseerd
voor tablets in 'landscape' stand

 
 

PuzzlePuzzlePuzzle

 
PuzzlePuzzlePuzzle Susan Spekschoor

Doel
Ontwikkeling van oog-hand coördinatie
Concentreren
Vormen leren herkennen en benoemen

Doelgroep
Voor jonge kinderen vanaf 2 jaar - € 2,29 (iPad & iPhone)

De app 'PuzzlePuzzlePuzzle' is een puzzel app zonder gesproken taal voor peuters en kleuters. En bevat 16 puzzels.

Inhoudelijk

De eerste puzzel bevat vier vormen puzzels: cirkels, vierkanten, driehoeken en diverse gekleurde vormen door elkaar. Je kan de puzzels los van elkaar spelen. Raak een puzzel aan en je ziet een vierkant met 9 vierkantjes en vraagtekens. Kijk eerste welke (grootte van) vormen achter de vraagtekens verstopt zitten. Schuif ze aan de kant en leg ze op de juiste plek terug. Je hoort een geluidje bij ieder goed stukje en als beloning verschijnen er ballonnen in beeld. De tweede puzzel bestaat uit vier Lassa figuren. Deze puzzel werkt op dezelfde manier. Je kunt de puzzel makkelijker en moeilijker maken door de kleuren te veranderen, met de button links onder. Of met de button rechts boven: wel of geen voorbeeld in de achtergrond. Bij de derde puzzel zie je vier kasten met speelgoed, kleding, hoeden en keuken accessoires. Dit zijn schaduwpuzzels. En bij de laatste puzzelserie mag je een keuze maken uit: de zee, rotonde, ruimte of onder water. Bij deze puzzels moet je goed kijken naar de afbeelding en zo de juiste stukjes op de goede plek plaatsen. Maar let op: de puzzelstukjes kunnen ook gedraaid worden. Ook hier geldt weer dat de moeilijkheidsgraad aangepast kan worden.
Nieuw in de app: Teken je eigen puzzel, speel met je eigen puzzel en bewaar je puzzel als foto. Je kunt dan de puzzel printen en spelen.

Mogelijkheden

In het hoofdmenu heb je de mogelijkheid om uit vier soorten puzzels te kiezen. Links onderaan zie je een informatie button. Hier vind je informatie over de makers en hun website. Deze bevat geen link naar internet. Tijdens de puzzels kun je met de button rechts bovenaan naar een andere puzzel. Een puzzel kan makkelijker en moeilijker gemaakt worden door de kleuren te veranderen, van kleur naar zwart wit.

Mijn mening

Een mooie app, met kleurrijke, leuke en uitdagende puzzels voor jonge kinderen. De app is eenvoudig is gebruik, bevat geen linkjes naar internet en de App Store en daarmee vind ik de app kindvriendelijk. Sinds de laatste update staat bij iedere puzzel rechts bovenaan een lampje. Door deze aan te raken, ga je door naar de volgende of een andere puzzel. Fijn dat dit nu kan! En ook zijn er nu feestelijke animaties als beloning.

Tips

– Maak zelf een puzzel van Konijn: printen, knippen en puzzelen.
– Neem ook eens een kijkje op de website van Lassa.
– Bekijk hier meer puzzel apps.
– Geef deze app cadeau aan iemand.
Sluit de iPad aan op het digibord en laat zo meer kinderen genieten van deze app of samen spelen.

FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail