Susan Spekschoor
Apps en Ebooks voor kinderen
 

www.susanspekschoor.nl is geoptimaliseerd
voor tablets in 'landscape' stand

 
 

Rechentablett

 
Rechentablett Susan Spekschoor

Doel
Inzicht krijgen en leren splitsen van getallen en hoeveelheden.

Doelgroep
Vanaf 6 jaar - € 1,09 (iPad & iPhone)

Een app die visueel duidelijk maakt op welke manier een getal gesplitst kan worden.

Inhoudelijk

Rechentablett is uitermate geschikt voor splitsen, maar is ook veel breder inzetbaar bij het rekenen. Denk hierbij aan optellen, aftrekken en het herkennen en automatiseren van de vijf- en de tienstructuur (tot en met 100). Het mooie van deze app is dat de som visueel ondersteund wordt. Ook kun je laten zien wat het gevolg is wanneer je bij de ene kolom een fiche weghaalt en deze bij de andere kolom legt.
De app ziet er wat uiterlijk betreft eenvoudig uit. Maar dat maakt het juist zo mooi en handig voor de kinderen. Je krijgt een beeld te zien zoals dat vaak te zien is bij splitsen: bovenaan ruimte voor het getal en daaronder 2 kolommen met een ruimte voor een getal. Je hebt de mogelijkheid
om met één vinger een fiche zichtbaar te maken, maar werkt ook met meerdere vingers tegelijk. Ook kun je de fiches schuiven van de ene naar de andere kolom. Door met de iPad te schudden verwijder je de som en kun je opnieuw beginnen.

Lesideeën

- Maak het moeilijker door een getal (in één van de 3 vakjes) onzichtbaar te maken.
- Maak gebruik van de mogelijkheid om de fiches en het getal achter een scherm te ‘verstoppen’.
- Klik op het getal en de door jouw geplaatste fiches komen overzichtelijk en geordend in de vijf- of tienstructuur in beeld te staan. Tot en met 50 (per kolom) worden de fiches gestructureerd, daarna komen ze ongeordend in het scherm te staan.

FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail