Susan Spekschoor
Apps en Ebooks voor kinderen
 

www.susanspekschoor.nl is geoptimaliseerd
voor tablets in 'landscape' stand

Sinterklaasliedjes van Warboel

Warboel Sinterklaasliedjes Susan Spekschoor

Van ‘Zie de maan schijnt door de bomen’ tot ‘Daar wordt aan de deur geklopt’ en ‘Dag Sinterklaasje’. Grote kans dat we ze, ongeacht de leeftijd, allemaal mee kunnen zingen. Een aantal traditionele liedjes zijn in een nieuw jasje gestoken door de teksten her en der aan te passen. Bijvoorbeeld de liedjes uit het boek ‘Sinterklaasje kom maar binnen met je piet’. Maar er zijn ook sinterklaasliedjes die jullie misschien nog niet (zo goed) kennen. Dat zijn de liedjes van Warboel. En daar wil ik graag meer over vertellen. Warboel bestaat uit Sander Berendsen, Barry Römer en de Warboelband. Warboel maakt muziek voor en met kinderen. Ze treden op in theater en festivals, maar ook op scholen. In deze tijd van het jaar verzorgen zij (samen met Graafschap College, kinderkoof Keitof en andere partijen) de Sinterklaas intocht in Doetinchem. Jaarlijks komen zijn met een nieuw Sinterklaas lied. Dit jaar is dat ‘De Pepernotenbakkerij’! Het leuke van al deze liedjes is dat kinderen niet alleen mee kunnen zingen maar ook mee kunnen dansen en bewegen. Luister, zing, dans en geniet van:

Bij dit lied is een lesbrief gemaakt, met lessuggesties, werkblad, liedtekst en akkoorden. Deze kun je gratis downloaden.

Uiteraard hebben zij veel meer Sinterklaasliedjes uitgebracht. Je vindt er acht op deze Yurls. Een aantal van de liedteksten kun je hier downloaden. Ook bij het het Sinterklaaslied 2014 ‘1, 2, 3, 4’ hebben ze een lesbrief voor kleuters uitgebracht. Heb je interesse in de cd’s? Neem een kijkje in de webwinkel. En heb je Spotify? Het album ‘Sint Ahoy’ kun je daar ook vinden. Echt een aanrader!

Wij gaan weer genieten van deze liedjes, thuis, op school en zeker bij de intocht. Want onze kinderen mogen ook dit jaar weer mee als ‘Keitoffe’ piet met Warboel bij de Sinterklaasintocht in Doetinchem. En dat is heel gaaf om te zien. Zeg maar rustig: kippenvel!

Volg Warboel op Twitter en Facebook om op de hoogte te blijven van liedjes, optredens en meer.
Warboel Pepernotenbakkerij Susan Spekschoor

FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail