Susan Spekschoor
Apps en Ebooks voor kinderen
 

www.susanspekschoor.nl is geoptimaliseerd
voor tablets in 'landscape' stand

 
 

Spekkie en Sproet: Paniek op het ijs

 
Spekkie en Sproet paniek op het ijs Susan Spekschoor

Doel
Ontwikkeling van luistervaardigheid
Ontwikkelen van woordenschat
Plezier beleven aan (voor)lezen

Doelgroep
Voor kinderen vanaf 7 jaar - € 4,99 (ebook) of € 12,95 (hardcover)

Uitgeverij Ploegsma - Auteur Vivian den Hollander - Illustrator Juliette de Wit
Spekkie en Sproet mogen met Nelson mee naar het natuurijs voor een schaatstocht. Ze overnachten in een hotel. Maar daar gebeuren wel hele rare dingen. Tijd voor actie!

Inhoudelijk

Het is winter bij Spekkie en Sproet. Ze hebben zelfs ijsvrij! Sproet kan goed schaatsen, Spekkie nog niet. In Woppelerveen is een schaatswedstrijd, dat is de enige plek waar een flinke afstand geschaatst kan worden. Daar gaat Sproet naar toe en Spekkie mag onverwachts mee. Nelson, de politieneef van Spekkie, komt daar ook naar toe voor de wedstrijd. Ze logeren in hotel De Wijde Blik, het hotel van Wiebe Wubbels. Luuk, een student, is één van de jongens die daar werkt om wat bij te verdienen. Al snel komen ze er achter dat er steeds spullen verdwijnen uit het hotel. Van gevulde koeken tot eieren en toiletpapier. Hoe kan dat toch? Wie zit hier achter? Spekkie en Sproet zoeken dit helemaal uit. Ondertussen doen ze ook nog mee aan de prikslee-wedstrijd en beleven ze een spannend avontuur op het natuurijs om achter de dader aan te gaan. Zou het allemaal goed komen? Zitten ze op het goede spoor?

Mogelijkheden

De pagina's kunnen zowel horizontaal als verticaal gelezen worden. Ook kun je de pagina vergroten. Door het scherm aan te raken verschijnt er boven en onder in beeld een balk. Met de balk boven in kun je: de lichtsterkte regelen, woorden zoeken op het web of in wikipedia en vind je een bladwijzer. Links boven kun je direct terug naar jouw bibliotheek of naar een groot overzicht van alle pagina’s. Via de balk onderaan kun je snel naar een andere pagina.

Mijn mening

De verhalen van Spekkie en Sproet zijn op een leuke manier altijd spannend om te lezen. Zo ook dit boek. Spekkie en Sproet nemen je mee op avontuur. Al lezend krijg je aanwijzingen en kun je meedenken wie de dader is. Dat maakt het verhaal extra leuk. Door de mooie illustraties krijg je een goed beeld bij het verhaal. Een aanrader voor kinderen die van spannende boeken houden!

Tips

– Sluit de iPad aan op het digibord en laat ze meer kinderen meegenieten.
– Op zoek naar meer winterse boeken? Kijk hier voor boeken en hier voor ebooks.

FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail