Susan Spekschoor
Apps en Ebooks voor kinderen
 

www.susanspekschoor.nl is geoptimaliseerd
voor tablets in 'landscape' stand

 
 

Stamboompjes

 
Stamboompjes Susan Spekschoor

Doel
Kennis maken met stambonen
Leren kijken naar details en overeenkomsten (erfelijkheid)
Ontwikkeling van oog-hand coördinatie
Plezier beleven aan spel
Concentreren

Doelgroep
Vanaf 6 jaar - € 2,29 (iPad & iPhone)

Leer over families, gelijkenissen en stambomen. Kleurrijke en onderhoudend spelletjes over erfelijkheid en familiehistorie. Deze app traint het inzicht en beeldend vermogen van kinderen.

Inhoudelijk

De app bestaat uit vijf verschillende spellen:
- Ontdek posters
Ontdek verschillende stambomen. Zie jij waarom de volgende generatie er zo uit ziet? En wat hetzelfde is? Ontdek de familie van konijn. Deze stamboom kun je als poster bewaren in kleur. Of als kleurplaat in zwart-wit.
- Broertjes en zusjes
Je ziet de kinderen van mama konijn en papa konijn. Welke papa en mama horen hierbij? Kijk goed naar ogen, tanden, neus en huidskleur. Heb je de goede ouders uitgekozen dan worden de plaatjes groen en kies je een ouder. Nu begint het spel opnieuw. Als je het tien keer goed gedaan hebt dan begint het spel overnieuw.
- Mama's en papa's Duo.
Speel tegen elkaar! Welke ouders horen erbij? Ook bij dit spel moet je weer goed kijken naar de verschillen en overeenkomsten. Wie heeft het als eerste tien keer goed?
- Mama's en papa's Solo
De plaatjes van de familie liggen door elkaar. Welke hoort waar? Als de plaatjes groen worden, dan heb je de goede mama en papa gevonden. Ook dit spel kan tien keer achter elkaar gespeeld worden.
- Oma's en Opa's
Welke ouders en oma's en opa's horen bij dit konijn? Kijk weer goed naar de gezichten.

Lesideeën

Bij 'ontdek posters' kun je een stamboom als kleurplaat printen. Laat kinderen nu zelf overeenkomsten de juiste kleur geven, zodat de stamboom klopt.

Mijn mening

Ik heb nog niet eerder een app gezien waarbij een stamboom centraal staat. Wat een origineel idee! De afbeeldingen zijn kleurrijk en passen bij de belevingswereld van het kind. De app is eenvoudig in gebruik en je kunt direct aan de slag. Eén spel kun je samen spelen. Hierbij speelt tijd geen rol. Dat vind ik een goede keuze, omdat het gaat om goed kijken en niet om snelheid. Zeker bij jonge kinderen.
Leuk om op school te gebruiken bij thema's als familie, generaties of wanneer je het hebt over erfelijkheid.

Tips

– Bekijk hier een trailer over deze app.
– Volg Studio Lassa op Twitter en Facebook en blijf zo op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen.

FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail