Susan Spekschoor
Apps en Ebooks voor kinderen
 

www.susanspekschoor.nl is geoptimaliseerd
voor tablets in 'landscape' stand

 
 

Stijn uitvinder

 
Stijn uitvinder Susan Spekschoor

Doel
Ontwikkeling van leesvaardigheid
Ontwikkelen van woordenschat
Plezier beleven aan lezen

Doelgroep
Vanaf 7 jaar - € 12,95

Uitgever Ploegsma - Auteur Rene van der Velde - Illustrator Georgien Overwater
Uitvinder Stijn heeft zijn eerste belangrijke uitvinding gedaan: hij heeft uitgevonden dat hij uitvinder is. Hoera! Vanaf nu zal hij élk probleem oplossen met geweldige uitvindingen die hij verzint op zijn lievelingsdenkplek: de wc (met zijn broek omhoog en de bril omlaag).

Inhoudelijk

Dit verhaal gaat over Stijn van Veen. Stijn heeft een zusje Roos van tien maanden en een oudere broer Rom. Samen met zijn ouders woont hij in een huis met een hele belangrijke wc. Ze hebben ook een hond, hij heet Trash. Op een ochtend zit Stijn op de wc, niet omdat hij moet plassen. Maar dat is zijn lievelingsplek, hier kan hij heel goed nadenken. Al zittend leest hij daar in een Donald Duck iets over Archimedes, hij verzon in bad een idee. Op dat moment wist Stijn het: 'Ik word uitvinder!'. In dit boek komen 12 uitvindingen aan bod. Het zijn niet altijd materiële uitvindingen, maar meer plannen. Bijvoorbeeld:'Hoe houd ik mijn zoenende familieleden op afstand, inclusief lievelingstantes?' of 'Hoe kies ik altijd de juiste kassa?'. En al die geweldige en grappige uitvindingen bedenk Stijn op de wc. Weet je bijvoorbeeld wat Stijn bedenkt om Trash uit te laten in de regen zonder zelf kletsnat te worden? Hij maakt de de haak van een hengel vast aan een halsband, gooit een bal naar buiten zodat Trash er achter kan en meteen buiten kan plassen. En haalt Trash met de hengel stukje voor stukje weer naar binnen! Grappig toch?

Mogelijkheden

De pagina's kunnen zowel horizontaal als verticaal gelezen worden. Ook kun je de pagina vergroten. Door het scherm aan te raken verschijnt er boven en onder in beeld een balk. Met de balk boven in kun je: de lichtsterkte regelen, woorden zoeken op het web of in wikipedia en vind je een bladwijzer. Links boven kun je direct terug naar jouw bibliotheek of naar een groot overzicht van alle pagina’s. Via de balk onderaan kun je snel naar een andere pagina.

Mijn mening

Wat een leuk boek! Het verhaal bevat grappige uitvindingen. Grote kans dat kinderen een aantal 'problemen zullen herkennen'. De schrijfstijl is prettig en het boek is voorzien van illustraties die het kind kunnen helpen bij het vormen van een beeld bij het verhaal. Ook het aantal pagina's vind ik goed: niet te veel en zo blijft het interessant om te lezen. Een aanrader voor kinderen! Extra leuk nu in de kinderboekenweek, maar ook zeker leuk voor daarna.

Tips

–  Geef dit ebook cadeau aan iemand.
Sluit de iPad aan op het digibord en laat ze meer kinderen genieten van deze app.
– Op zoek naar meer boeken voor kinderen en onderwijs? Ik heb ze hier voor je verzameld.
– Op zoek naar meer ebooks voor kinderen en onderwijs? Ik heb ze hier voor je verzameld.

FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail