Susan Spekschoor
Apps en Ebooks voor kinderen
 

www.susanspekschoor.nl is geoptimaliseerd
voor tablets in 'landscape' stand

 
 

Superjuffie op de Zuidpool

 
Superjullie op de zuidpool Susan Spekschoor

Doel
Ontwikkeling van leesvaardigheid
Ontwikkeling van luistervaardigheid
Ontwikkelen van woordenschat
Plezier beleven aan lezen

Doelgroep
Voor kinderen vanaf 7 jaar - € 13,99 (hardcover)

Uitgeverij van Holkema en Warendorf - Auteurs Janneke Schotveld - Illustrator Annet Schaap

Juf Josje en Hakim gaan trouwen. Maar op de dag van de bruiloft wordt ze geroepen door een dier. Waar gaat ze heen en waarom? De dag verloopt heel anders dan dat iedereen verwacht had.

Inhoudelijk

Eindelijk is het dan zover! Juf Josje en Hakim gaan trouwen. Een hele bijzondere dag. Als ze nu maar niet weggeroepen wordt door één van de dieren, want dat kan natuurlijk niet op een trouwdag. Daar waar ze al bang voor is gaat ook gebeuren: net voor het ja-woord wordt ze geroepen door een dier in nood. Ze kan het echt niet tegenhouden. Met als gevolg dat ze in een mum van tijd een hapje van haar krijtje neemt en de lucht in schiet. Maar al snel blijkt dat het geen gewone vlucht gaat worden. Ze wordt wakker op de Zuidpool. Hoe komt hier nu weer terecht en wie is die Mister P.? Langzaamaan wordt het duidelijk. Wat fijn dat ze ook hier met dieren praten kan. Want deze keer kan ze niet alleen iets betekenen voor dieren, maar ook voor mensen.

Mijn mening

Wat een prachtig boek weer om te lezen. Voor mij niet het eerste Superjuffie boek. Maar mocht dit wel jouw eerst zijn, dan kan dat prima. Er zit een rode draad in alle boeken van Superjuffie. En toch zijn het allemaal op elkaar losstaande verhalen. Het eerste hoofdstuk is een terugblik van eerdere boeken. Wanneer je die gelezen hebt, dan stap je zo in het verhaal.
Het leuke aan deze serie boeken is toch echt wel de fantasie. Want wie er nu niet zo'n juf? In ieder boek zit een bepaalde boodschap. Zo ook in deze: milieuproblemen, milieuvervuiling en omgaan met de natuur. Een boek om helemaal in te duiken. Zeker ook leuk om voor te lezen in de klas!

Tips

– Benieuwd naar de Superjuffie test? Kijk dan snel op deze pagina en test of jouw juf misschien ook wel een Superjuffie is!
– Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste boeken en alles wat Janneke Schotveld schrijft en doet? Je kunt Superjuffie volgen op Twitter en Facebook.

 

FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail