Susan Spekschoor
Apps en Ebooks voor kinderen
 

www.susanspekschoor.nl is geoptimaliseerd
voor tablets in 'landscape' stand

 
 

Wombi Treasures – een schatzoektocht voor kinderen

 
Wombi treaures Susan Spekschoor

Doel
Visuele discriminatie
Concentreren
Oog-hand coördinatie

Doelgroep
Vanaf 4 jaar - € 2,99 (iPad)

Help schattenjager Scouty de schatten te vinden en op te graven. Kun jij ze alle vijf vinden?

Inhoudelijk

Wombi Treasures is een schatzoektocht voor kinderen. De app is engels, maar bevat geen gesproken taal, dus prima te gebruiken. Raak de play button aan om het spel te beginnen. Je komt nu in een scherm met een landkaart en vijf kruizen. Maak een keuze welke schat je als eerste wilt zoeken. Samen met Scotty vlieg je naar dat land. Zoek nu vanaf de lucht naar de juiste locatie. Links zie je waar je moet zijn. Zoek op het scherm dezelfde plek. Vind je het nog lastig? Schakel dan de hulp modus in. Je wordt geholpen door een kruis op de plek zelf. Dit zoekt makkelijker. Ben je op de juiste plek? Dan worden de drie lampjes groen en moet je aan het werk. Kies nu het juiste gereedschap (of gereedschappen) en ontdek waar de schat ligt. Gevonden? Goed gedaan! De eerste schat is binnen! Ga verder door op de landkaart een nieuwe plaats te kiezen. In totaal zijn er per spel vijf schatten te vinden.

Mogelijkheden

In het hoofdmenu heb je de mogelijkheid om op de informatie button te drukken. Je vindt hier (in het engels) uitleg over deze app. Beschik je nu over wifi op jouw iPad of iPhone? Dan zie je via de button rechts onderaan meer apps van Wombi. Raak de afbeelding aan om in de App Store te komen.

Mijn mening

Wat een leuke app voor kinderen! Doordat je de hulpmodus in kunt schakelen is de app ook al geschikt voor kleuters. Eenmaal de schat gevonden moet je echt nadenken welk gereedschap handig is. En soms moet je best lang graven, dus een beetje geduld is fijn.
Wederom een mooie app, zoals we van Wombi gewend zijn.

Tips

– Kijk hier voor een overzicht van meer apps voor (jonge) kinderen.
– Bekijk ook de reviews van Wombi Detective.
– Geef deze app cadeau aan iemand.
Sluit de iPad aan op het digibord en laat zo meer kinderen genieten van deze app of samen spelen.

FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail