Susan Spekschoor
Apps en Ebooks voor kinderen
 

www.susanspekschoor.nl is geoptimaliseerd
voor tablets in 'landscape' stand

 
 

Zoek en vind

 
Zoek en vind Susan Spekschoor

Doel
Kennis maken met voorzetsels
Uitbreiden van woordenschat
Oog-hand coördinatie
Concentratie
Plezier beleven aan samenspelen

Doelgroep
Vanaf 2 jaar - € 3,49 (iPad)

Bij de app ‘Zoek en vind’ draait het vooral om taal. Met behulp van verschillende themaplaten kun je al spelend werken aan woordenschat en voorzetsels.

Inhoudelijk

Maak een keuze uit één van de 20 themaplaten. Bovenaan een plaat zie je de schaduw van zeven verschillende dieren. De app kan op twee manieren gebruikt worden: de dieren moet je zoeken of de dieren ga je zelf verstoppen. Door het gevonden dier aan te raken verschijnt deze bovenaan in de rij. Heeft het kind ze alle zeven gevonden dan volgt er een kleine beloning: één van de dieren komt tevoorschijn en gaat glinsteren. Wil je nu zelf dieren gaan verstoppen, raak dan het gezichtje onder in beeld aan. Je komt nu in een menu. Raak het tweede vakje aan en je kunt de dieren zelf een verstopplekje geven.
Maak optimaal gebruik van de app door dit samen met het kind te spelen. Op deze manier werk je ook aan de taalontwikkeling. Denk hierbij aan: Waar zit het varken? Zit die in, op of achter de marktkraam. Weet jij dat voorwerp heeft wat die mevrouw vast houdt? Je kunt zelfs rekenen er in verwerken: hoveel kronen zie je op deze afbeelding? Zo kun je oneindig door gaan. Kijk naar de leeftijd en ontwikkeling van het kind en sluit daarbij aan.

Mogelijkheden

Er zijn maar liefst twintig zoek en vind platen. Per plaat vind je onderaan een poppetje. Daarachter vind je een menu. Je kunt dan terug naar de zoek en vind platen, een plaat vooruit of achteruit, overnieuw beginnen aan dezelfde plaat of zelf de dieren een plekje geven/verstoppen op de plaat.

Mijn mening

Wat een mooie app om te werken aan de taalontwikkeling van het kind. De themaplaten sluiten aan bij jonge kinderen, zijn kleurrijk en er valt genoeg te ontdekken en over te praten. Al spelenderwijs kun je heel veel onderdelen oefenen. Er is genoeg keuze aan themaplaten. Wat de app extra interessant maakt is dat er gewerkt wordt in lagen. Je kunt dus echt dieren ergens achter, op, onder of tussen plaatsen. Hierdoor komen alle voorzetsels aan bod.
Een aanrader voor logopedisten, leerkrachten en kinderdagverblijven, maar zeker ook voor thuis!

Tips

Neem ook eens een kijkje bij de nieuwste app Zoek & Vind: Winter.

FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail