Susan Spekschoor
Apps en Ebooks voor kinderen
 

www.susanspekschoor.nl is geoptimaliseerd
voor tablets in 'landscape' stand

 
 

Dr. Panda Stad: Vakantie

 
Dr. Panda Stad Vakantie Susan Spekschoor

Doel
Ontwikkeling van oog-hand coördinatie
Plezier beleven aan spel
Concentreren

Doelgroep
Vanaf 3 jaar - Gratis, bevat in-app-aankopen (iPad & iPhone)

De stad van Dr. Panda is uitgebreid! Na de stad en het winkelcentrum is er nu ook Vakantie. Een plek op en aan het water waar van alles te beleven en te ontdekken valt. Deze review bevat informatie over de compleet ontgrendelde app.

Inhoudelijk

Je bent op een boot samen met Dr. Panda en al zijn vrienden. Niet zo maar een boot, maar een luxe cruiseschip! Alles wat je ziet kun je van in werking zetten, mee spelen of verplaatsen. Via de pootafdruk van Dr. Panda nodig je nog meer vrienden uit. Wie mogen er allemaal met jou spelen?
Op deze cruiseschip valt er van alles te ontdekken:
- Voor op het dek heb je de rol van de kapitein en sta je aan het roer. Natuurlijk helemaal in stijl zoals het hoort bij een echte kapitein. (gratis)
- Binnen vind je de receptie en kan er opgetreden worden, bijvoorbeeld met een keyboard. Een heerlijk buffet staat klaar voor de gasten. (gratis)
- En achter op het buitendek kun je genieten van de zon en misschien zie je wel een walvis of inktvis voorbij komen. (gratis)
- Via een deur kom je terecht in de spa: relaxen, in de sauna, een hapje en drankje en wat dacht je van een modderbad? Of een masker op de ogen van één van de vriendjes. (in-app-aankopen)
Boven op het cruiseschip kan er gezwommen worden. En natuurlijk even in de zon met een lekker drankje. Probeer ook de duikplank eens uit! (in-app-aankopen)
Aan de voorkant van het dek kun je via een loopplank naar drie verschillende eilanden (in-app-aankopen):
- Bos: Hou je van kamperen dan herken je deze omgeving zeker. Van tent tot barbecue en een buitenspeelplaats. Kun jij de vuurvliegjes vinden? Tip: je ziet ze alleen in de nacht. Loop rond op dit eiland en ontdek wat je samen met Dr. Panda en zijn vriendjes daar allemaal kunt doen.
- Wintereiland: Even afkoelen kan op dt eiland waar het sneeuwt en waar je allerlei sportieve activiteiten kunt doen op het ijs.
- Diepzee: Een mooi strand waar je kunt sporten, ijsjes kunt maken en eten en nog veel meer. Spring de zee in en neem een kijkje onderwater. Vergeet niet een duikpak aan te trekken.
- Oeroude ruïnes: In deze Egyptische wereld speel je buiten in de woestijn of bij het zwembad. Het zwembad kun je omtoveren. Er verschijnt dan een dummie in beeld. Kun jij alle puzzelstukken vinden? Open de dummie en ontvang nog meer accessoires. Kijk ook bij de oven en bak jouw eigen kommen en vazen. Kun jij de schatkist openen?
- Gezonken stad: Duik onder water en zoek de toegang tot de gezonken stad. Wanneer je die hebt gevonden, zie je twee werelden. Aan de linkerkant is er tijd voor een feestje. Er kan getrouwd worden en na het trouwen samen genieten van een mooi gedekte tafel. Aan de rechterkant ontdek je het planetenstelsel. Kun jij de sleutel vinden? Open de schatkist en ontdek nog meer speelplezier! In beide werelden kun je karakters toevoegen en verkleden.

Lesideeën

Een leuke app om in te zetten bij thema (zomer)vakantie. Van kamperen, tot met de boot of op wintersport.

Mogelijkheden

Met de gratis app kun je
De app bevat de volgende in-app-aankopen:
- Ontgrendel 5 gebieden voor € 5,49
- Ontgrendel 3 gebieden: bos, zwembad en diepzee voor € 4,49
- Ontgrendel 2 gebieden: wintereiland en spa voor € 3,49

Heb je al eerder Dr. Panda Stad en/of Dr. Panda Stad: Winkelcentrum gedownload? Dan kun je via de plattegrond rechtstreeks naar deze app(s).

Mijn mening

Een derde app in de serie 'Stad'. Eentje waar het kind alle vrijheid heeft om te spelen daar waar hij of zij wil. In de gratis app kun je voldoende spelen en ontdekken. Ben je nieuwsgierig naar de andere plekken dan krijg je te maken met in-app-aankopen. Voor een app is € 5,49 misschien wat aan de hoge kant. Maar wanneer je kijkt naar wat je er voor krijgt is het wel reeël. Het is een app met veel speelmogelijkheden, veel actie en veel verschillende plekken. Wat mooi dat je binnen deze app ook naar de andere apps van Dr. Panda Stad kunt gaan.
Grafisch ziet de app er weer prachtig uit. Zoals we ook gewend zijn van de makers van Dr. Panda.
Een aanrader voor kinderen die het fijn vinden om hun eigen verhaal te bedenken en dit dan om te zetten in een (rollen)spel met de vriendjes van Dr. Panda!

Tips

– Neem ook eens een kijkje bij Dr. Panda Brandweer. Bij deze review vind je praatplaten en kleurplaten als gratis downloads.
– Kijk hier voor een overzicht van alle apps van Dr. Panda’s
– Lees de review van Dr. Panda Restaurant 3Dr. Panda TrucksDr. Panda StadDr. Panda TreinDr. Panda StadDr.Panda CaféDr. Panda BadtijdDr. Panda BoerderijDr. Panda RacersDr. Panda SchoolDr. Panda Snoepfabriek,  Dr. Panda’s IJscowagenDr. Panda’s Restaurant 2Dr. Panda’s Kerstbus,Dr. Panda & Toto’s Boomhut,Hoopa CityDr. Panda’s ZwembadDr. Panda’s MoestuinDr. Panda’s Bus ChauffeurDr. Panda’s Speelgoedauto’s , Dr. Panda’s Huis en Dr. Panda in de ruimte.
– Geef deze app cadeau aan iemand.
– Sluit de iPad aan op het digibord en laat zo meer kinderen genieten van deze app of samen spelen.
– Volg Dr. Panda op Twitter en Facebook.

FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail