Susan Spekschoor
Apps en Ebooks voor kinderen
 

www.susanspekschoor.nl is geoptimaliseerd
voor tablets in 'landscape' stand

 
 

Loom voor kinderen

 
Loom voor kinderen Susan Spekschoor

Doel
Ontwikkeling van creativiteit
Ontwikkeling van oog-handcoördinatie
Concentratie en plezier beleven aan loomen

Doelgroep
Vanaf 5 jaar - € 1,99 ( iPad & iPhone)

De app "Loom voor kinderen" is een app met 25 filmpjes en werkt zonder internetverbinding.

Inhoudelijk

De app opent snel en de getallen 1, 2 en 3 verschijnen in beeld. Dit zijn de drie niveaus. Er wordt een leeftijd aan gekoppeld: 5, 8 en 11 jaar. Dit zijn uiteraard advies leeftijden. Is jouw kind elf en begint hij of zij net start dan met niveau 1. En jonge kinderen die al meer ervaring hebben, kun je niveau 2 eens laten proberen. Maak nu een keuze uit één van de niveaus. Niveau 1 bevat elf filmpjes, niveau 2 heeft er tien en niveau drie bestaat uit vier filmpjes. De app bevat filmpjes over het maken van armbandjes, figuurtjes en ringen. Kies een filmpje en ga aan de slag. Bij de filmpjes staat steeds vooraf aangegeven of je een loombord, vork, haakpen en eventueel kralen nodig hebt. Aan het begin van het filmpje wordt verteld wat je precies nodig hebt en hoeveel van alles. Er wordt rustig gesproken en het tempo is voor kinderen goed bij te houden.

Mogelijkheden

In het hoofdmenu heb je de mogelijkheid uit de drie niveaus. Na het kiezen van het niveau maak je opnieuw een keuze, nu uit één van de filmpjes. Vanuit hier kun je altijd terug naar het hoofdmenu om het niveau te veranderen.

Mijn mening

Wat een mooie en handige app. De app is eenvoudig in gebruik en mede daardoor zeer kindvriendelijk. Uiteraard kun je op YouTube kijken, maar hoe handig is deze app op vakantie, waar je geen wifi hebt? Of onderweg in de auto? Maar denk ook eens aan school. En als de iPad of iPhone even mee mag naar een vriendje of vriendinnetje. Zo zijn er nog meer situaties te bedenken. Ik ben er blij mee en mijn dochters ook, heb ik inmiddels gemerkt!

Tips

Wil je meer weten over loomen? Tips voor YouTube kanalen, boeken en hoe je loombands in kunt zetten bij rekenen? Neem dan eens een kijkje op mijn blog Loombands.

FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail