Susan Spekschoor
Apps en Ebooks voor kinderen
 

www.susanspekschoor.nl is geoptimaliseerd
voor tablets in 'landscape' stand

 
 

Superjuffie en het apencircus

 
Superjuffie Susan Spekschoor

Doel
Ontwikkeling van leesvaardigheid
Ontwikkeling van luistervaardigheid
Ontwikkelen van woordenschat
Plezier beleven aan lezen

Doelgroep
Voor kinderen vanaf 7 jaar - € 13,99 (hardcover)

Uitgeverij van Holkema en Warendorf - Auteur Janneke Schotveld - Illustrator Annet Schaap - 157 pagina's

Het is zomervakantie en er is een circus in de stad! Eentje zonder dieren natuurlijk, want wilde dieren in het circus zijn verboden. Dus juf Josje en Hakim kunnen er zonder problemen naartoe… Toch?

Inhoudelijk

Het is zover, de zomervakantie is begonnen! Juf Josje, Hakim, meneer Snor en alle kinderen zijn fijn een paar weken vrij. De één gaat op vakantie en de ander blijft thuis. Ook Hakim gaat eventjes op vakantie. Maar gelukkig is hij wel thuis wanneer er circus in de stad is. Het is een circus zonder dieren, want wilde dieren in het circus zijn verboden. Extra fijn voor juf Josje, want ze zal niet geroepen worden door circusdieren tijdens de voorstelling. Toch? Maar... tijdens de voorstelling wordt ze toch geroepen. En ze wil de ooievaar graag helpen, dus verandert ze in Superjuffie. Het publiek, maar vooral de circusdirecteur is zeer onder de indruk van deze act en wil haar graag in zijn team hebben. Hij hoopt Superjuffie te kunnen vinden. Ondertussen blijkt dat de circusdirecteur toch een dier op zijn terrein heeft. Hoe kan Superjuffie dit dier helpen? En wat is er toch met meneer Snor? Hij ziet er niet gelukkig uit.
Maar Superjuffie zou Superjuffie niet zijn wanneer ze, met hulp van anderen, iedereen gaat helpen. En zo maakt iedereen in de zomervakantie weer bijzondere avonturen mee!

Mijn mening

Ook deze keer weer een spannend verhaal met Superjuffie in de hoofdrol! Ben je nog niet bekend met Superjuffie, dan begrijp je na het lezen van het eerste hoofdstuk wat de rol van Superjuffie is.
Vakantie betekent voor Superjuffie duidelijk niet dat de dieren haar niet nodig hebben. Bij een circus zonder dieren denk je in eerste instantie dan ook dat ze niet hoeft te veranderen in Superjuffie. Maar het is een Superjuffie boek, dus ook nu maakt ze verschillende avonturen mee. In het verhaal zitten meerdere boodschappen: circus zonder dieren want wilde dieren zijn verboden, een aap als huisdier wordt door veel kinderen leuk gevonden maar dit verhaal laat zien dat het echt niet verantwoord is en elkaar helpen wanneer iemand jou nodig heeft, ook wanneer je geen superkrachten bezit.
Het verhaal sluit aan bij de belevingswereld van kinderen, ook de illustraties geven een duidelijk beeld bij het verhaal. Zoals alle andere delen, ook nu weer een spannend verhaal met gelukkig een goede afloop. Een aanrader voor thuis en op school!

Tips

– Dit boek is onder andere te koop bij Bol.com
Lees hier een aantal pagina’s uit ‘Superjuffie en het apencircus’.
– Benieuwd naar alle andere titels van Superjuffie? Hier vind je een overzicht.
– Ik schreef al eerder recensie over Superjuffie op de Zuidpool.
– Benieuwd naar de Superjuffie test? Kijk dan snel op deze pagina en test of jouw juf misschien ook wel een Superjuffie is!
– Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste boeken en alles wat Janneke Schotveld schrijft en doet? Je kunt Superjuffie volgen op Twitter en Facebook.

FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail