Susan Spekschoor
Apps en Ebooks voor kinderen
 

www.susanspekschoor.nl is geoptimaliseerd
voor tablets in 'landscape' stand

 
 

Tellen en rekenen – juf Jannie

 
Tellen en rekenen - juf Jannie Susan Spekschoor

Doel
Kennis maken met getallen, hoeveelheden en tellen
Oefenen met voorbereidend rekenen
Ontwikkelen van oplossingsstrategieën
Concentratie

Doelgroep
Geschikt voor kinderen van 6 tot 9 jaar - € 2,99 (iPad)

Met de app oefenen kinderen met tellen en rekenen.

Inhoudelijk

Op de boerderij kun je de keuze maken uit vier verschillende spelen.
In spel 1 is het tijd om de biggetjes eten te geven.
Oefening 1: tot en met 10
Bij dit spel leer je meer over getallen, getallenrij en hoeveelheden. De varkens smikkelen bij de voerbak. Raak ze aan en hoor hoeveel varkens er zijn. De eerste heet één, de tweede twee, etc. Je kunt ook terugtellen. Zo hoor je de getalrij van hoog naar laag.
Oefening 2: tot en met 10
Maak de optelsom. De biggetjes zijn visueel weergegeven. Hoeveel zakken voer heb je nodig? Op de zak vind je het getal en het bijbehorende aantal stippen.
Oefening 3: tot en met 10
Een aantal biggetjes moeten eten en een aantal zijn al aan het eten. Hoeveel zakken heb je nog nodig? Ook nu weer een optelsom, alleen ontbreekt het tweede getal.
In spel 2 mag je appels vangen. Je krijgt 30 seconden de tijd om appels te vangen in de mand. Je hoort per keer hoeveel je er vangt. Tevens verschijnt het aantal appels in beeld: tien appels per rij, weergegeven in de vijf structuur.
Spel 3 staat in het teken van patronen en twee niveaus. Sleep de zaadjes naar de kuiltjes en plant zo de bloemen.
Het laatste spel bestaat uit twee onderdelen: woorden en tellen. In woorden maak je kennis met verschillende groenten. Je hoort het woord en het lidwoord. Druk je vaker op deze groente, dan krijg je informatie over deze groente. Bij tellen sta je in dezelfde moestuin. Je ziet een lijstje waarop staat hoeveel je van alles nodig hebt. Kun jij de juiste hoeveelheid van iedere groente naar het mandje slepen? Tijdens het slepen wordt er met jou meegeteld en verschijnt het getal op het lijstje. Heb je genoeg? Dan wordt het getal groen en ga je door naar de volgende groente.

Mijn mening

Zoals we gewend zijn van Juf Jannie zit ook deze app weer educatief en goed in elkaar. Verschillende onderdelen komen aan bod. Leerzaam voor kinderen die begonnen zijn met optellen. Maar ook interessant voor jonge kinderen die interesse krijgen in getallen en hoeveelheden. Bij de optelsommen verdwijnen de foute antwoorden niet uit beeld: de zak voer valt om. Zo weet je dat dit antwoord niet meer mee doen. Ook bevatten de spellen visuele en auditieve ondersteuning: je hoort en ziet het getal en de bijbehorende hoeveelheid (in voorwerpen) weergegeven.
Een app in een nieuw jasje, namelijk in 3D. Dus ook op grafisch vlak mag de app er zeker wezen. Een aanrader voor kinderen uit groep 2 en 3!

Tips

– Op zoek naar meer apps van Juf Jannie? Ik heb ze verzameld op deze yurls pagina.
– Lees ook mijn reviews over de andere apps van Juf Jannie: Juf Jannie Leer me verhalen lezenLeren lezen voor groep 3Letters flitsen voor kinderenBasispuzzel voor kinderenCijfers en getallen leren en tellenJuf Jannie leert Jop tellen.
– Stel de iPad kindvriendelijk in.

 

FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail