Susan Spekschoor
Apps en Ebooks voor kinderen
 

www.susanspekschoor.nl is geoptimaliseerd
voor tablets in 'landscape' stand

 
 

Toca Cars

 
Toca Cars Susan Spekschoor

Doel
Ontwikkelen van oog-handcoördinatie
Concentreren
Stimuleren van fantasie

Doelgroep
Voor kinderen van 3 tot 9 jaar - € 3,99 (iPad & iPhone)

Na het openen van de app, maak het kind eerste een keuze uit één van de twee auto's/ bestuurders. In het volgende menu kan er gekozen worden uit: rijden op een bestaand parcours of zelf een parcours aanleggen.

Inhoudelijk

Rijden op een bestaand parcours:
Het kind bestuurt de auto. Er is een parcours voor je aangelegd met wegen, huizen, winkels en meer. Uiteraard probeer je zo netjes mogelijk op de weg te blijven, maar al snel ontdek je dat het ook erg leuk is om er vanaf te gaan. Eigenlijk mag in de deze app heel veel: botsen tegen bomen, huizen en alles wat je onderweg tegen komt, springen over de schans. Op deze manier breek je alles af. Maar er valt nog meer te ontdekken. Kijk uit voor de hond, deze wil je liever niet tegenkomen (of als kind juist wel?) en wat gebeurt er wanneer je door het gekleurde ijs en water heen rijdt? Met de ronde pijl herstel je dit parcours weer.
Leg zelfs een parcours aan:
Wanneer je hier voor kiest dan zie je dat de wegen er al liggen, maar de rest nog erg kaal is. Je kan alles plaatsen daar waar jij het wil. Druk op de '+' en je komt in een kiesmenu. Je vindt daar verkeersborden, winkels, brievenbussen, de hond, garage, springschansen en nog veel meer. Plaatsen gaat heel eenvoudig door het object naar boven te vegen. Druk er dubbel op en je kunt het object plaatsen daar waar jij dat wil. Gebruik de prullenbak voor objecten die weg mogen. Heb je alles klaar en is jouw parcours naar wens? Druk op de auto (linksboven) en je kan aan de slag met jouw auto.

Mijn mening

Ik vind het wederom een erg leuke app van Toca Boca. Grafisch ziet het er goed uit. In deze app mag heel veel. Wat vaak overeen komt met het spelen op bijvoorbeeld de automat, thuis of op school. Maar je zou het ook om kunnen draaien, wanneer je er een educatieve opdracht van wil maken. Wat mag wel en waarom mag dit wel. Wat zijn verkeersborden, waar zie je deze? Waarom moet je op de weg blijven?
De app:
- past bij de belevingswereld van peuters en kleuters, hoe vaak zie je kinderen op de grond wel niet rijden en botsen met auto's?
- is kindvriendelijk: bevat geen reclame en in-app-aankopen
- is kleurrijk
- bevat mooie objecten en geluiden

Tips

– Lees ook de review van Toca Monsters, Toca Cars, Toca Kitchen 2 , Toca Lab en Toca Nature
– Bekijk hier alle apps van Toca Boca
– Geef deze app cadeau aan iemand
Sluit de iPad aan op het digibord en laat zo meer kinderen genieten van deze app

FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail