Susan Spekschoor
Apps en Ebooks voor kinderen
 

www.susanspekschoor.nl is geoptimaliseerd
voor tablets in 'landscape' stand

 
 

Toca Life: City

 
Toca Life City Susan Spekschoor

Doel
Ontwikkeling van creativiteit en fantasie
Plezier beleven aan spelen
Concentratie
Samen spelen

Doelgroep
Voor kinderen vanaf 4 jaar - € 3,99 (iPad & iPhone)

Ontdek verschillende gebouwen in de stad, loop naar binnen en speel je eigen verhaal.

Inhoudelijk

In deze stad zie je diverse gebouwen, voertuigen en parken. Vier gebouwen zijn hebben een lichtere kleur en bewegen. Deze gebouwen kun je in en daar kun je van alles ontdekken. Tijdens het spelen bepaalt het kind zelf het spel en het verhaal. Er is veel mogelijk en alles is goed. Door het gele bord aan te raken, voeg je nieuwe karakters toe.
- Warenhuis en supermarkt: ga het gebouw in en ontdek vier winkels. In de speelgoedwinkel kun je met de bal en ander speelgoed spelen. Zet ook eens een bril met snor of hoed op. Ook vind je hier een winkel met huishoudartikelen en meer. De dieren worden ook niet vergeten. Durf jij de spin aan te raken en te verplaatsen? In de supermarkt kun je de boodschappen pakken. Bij de kassa mogen ze in een tas. Vergeet niet een kopje koffie te zetten.
- Kapper: je kunt ook een bezoekje brengen aan de kapper. Kun jij de haren verven of iemand onder de droogkap zetten? Vergeet niet de schoonmaakspullen te zoeken en alles netjes achter te laten. En als het druk is, dan kunnen de klanten wachten in de wachtkamer. Ze hoeven zich daar niet te vervelen.
- Restaurants: Waar heb je zin in? Pizza, sushi, Japans, noodles, hamburger of liever 'fish and chips'? Als toetje misschien een ijsje? Vergeet niet te betalen en na afloop alles netjes in de prullenbak te werpen. En staat de muziek te hard? Zet hem gerust uit.
- Appartmenten: Misschien ben je wel moe van al dat winkelen en wil je naar huis. Ook dat kan. Lees een boek, kijk televisie of ga lekker slapen. Ook kun je even een frisse neus halen vanaf het balkon. En je kunt zelfs naar de wc of douchen!
Dit zijn nog niet eens alle mogelijkheden. Iedere keer ontdek je weer nieuwe interactieve elementen.

Mogelijkheden

Vanuit het hoofdmenu kun je uiteraard het spel starten. Wil je meer informatie over deze app en de makers, dan kan dat via 'for parents'. Hier zit een ouderbeveiliging op. Ben je benieuwd naar de andere apps? Raak dan rechtsonder de afbeelding aan. Wil je de app in de App Store bekijken, dan gaat dat ook via een ouderbeveiliging. Vanaf het spelen kun je altijd terug naar het hoofdmenu of jouw spel resetten.

Mijn mening

De eerste app waar ik ooit mee in aanraking kwam was er één van Toca Boca. Sinds die tijd ben ik fan van al hun apps! Ook nu ben ik blij met deze app. Het is een app waarbij bijna alles kan en niets fout is. Het kind bepaalt het spel. Kinderen kunnen met hun fantasie zelf een verhaal bedenken. De app is kindvriendelijk: bevat geen reclame, geen in-app-aankopen en geen directe linkjes naar de App Store of internet. Daarnaast past de app bij de belevingswereld van het kind. Ik vind de app grafisch prachtig vormgegeven.
Wederom een aanrader voor kinderen!

Tips

– Lees ook de review van Toca Monsters, Toca Cars, Toca Kitchen 2 , Toca Lab en Toca Nature
– Bekijk hier alle apps van Toca Boca
– Geef deze app cadeau aan iemand
Sluit de iPad aan op het digibord en laat zo meer kinderen genieten van deze app

FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail