Susan Spekschoor
Apps en Ebooks voor kinderen
 

www.susanspekschoor.nl is geoptimaliseerd
voor tablets in 'landscape' stand

 
 

Wat hoort er niet bij

 
Wat hoort er niet bij Susan Spekschoor

Doel
Logisch denken
Concentreren
Uitbreiden van woordenschat

Doelgroep
Voor kinderen van 4 tot en met 6 jaar - € 2,29 (iPad)

Met deze app leren kinderen logisch denken: welke hoort er niet bij?

Inhoudelijk

Zodra ik in het hoofdmenu de play button aanraak krijg ik meteen de opdracht in beeld te zien. Er verschijnen vier kleurrijke afbeeldingen op het scherm. Onderaan zie ik 1o puntjes. Dit zijn het aantal opdrachten. Worden de puntjes groen, dan heb je het goede voorwerp gekozen. Worden ze rood, dan heb je het niet goed. Heb je ze alle tien gehad, dan krijg ja na alle opdrachten nog een overzicht van de groene en rode stippen. Heb je ze alle tien goed, dan word je beloond met een dansende Ed.

Mogelijkheden

In het hoofdmenu krijg je uitleg via het vraagteken. Dit gebeurd met behulp van afbeeldingen. Tijdens het spelen kun je altijd terug naar het hoofdmenu.

Mijn mening

De meeste afbeeldingen passen bij de belevingswereld van een kleuter. Een enkele afbeelding kan misschien iets te moeilijk zijn omdat je deze niet meer (zo vaak) ziet. Denk hierbij aan een telefoon met druktoetsen en een hoorn of een draaitol. De volgende ronde komen een groot aantal opdrachten weer terug. Bij een update zou het fijn zijn wanneer er meer verschillende opdrachten bij komen, zodat je niet steeds dezelfde maakt. Het kan goed en fijn zijn in het kader van herhaling. Maar voor kinderen die de opdrachten goed maken zal het eerder minder uitdagend worden. De app is kindvriendelijk in gebruik en bevat geen reclame, in-app-aankopen en linkjes naar internet of de App Store.

Tips

– Lees ook de reviews over app Combino, Zoek en tel op kleur, Zoek en tel en Oorzaak en gevolg.
– Lees meer over de andere van Educo-Heutink op blog deel 1 en blog deel 2.
– Geef deze app cadeau aan iemand.
– Sluit de iPad aan op het digibord en laat zo meer kinderen genieten van deze app of samen spelen.

FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail