Susan Spekschoor
Apps en Ebooks voor kinderen
 

www.susanspekschoor.nl is geoptimaliseerd
voor tablets in 'landscape' stand

Gruwelijk eng!

Kinderboekenweek 2017 Susan Spekschoor

Van 4 tot en met 15 oktober is het weer zover: de 63e Kinderboekenweek! Dit jaar is het thema ‘Gruwelijk eng’. Een spannend thema, maar waarbij je zelf prima kunt bepalen hoe eng het gaat worden. De keuze is reuze wat boeken betreft. Van diverse uitgeverijen ontving ik boeken. Ook van Stichting CPNB ontving ik een prachtig pakket:
CPNB kinderboekenweek 2017 Susan Spekschoor 
Het prentenboek Knikkeruil is het prentenboek van Kinderboekenweek 2017. Een spannend verhaal over Uil en andere knikkers die op de vlucht zijn voor de monsters. Het boek is tevens te gebruiken als knikkerspel. Bij het boek ontvang je daarom ook een zakje knikkers. Besteed je tenminste € 10,00 aan kinderboeken in deze week? Dan ontvang je gratis het kinderboekenweekgeschenk Kattensoep. Dit boek is geschreven door Janneke Schotveld, met illustraties van Annet Schaap. Het verhaal gaat over Boeli die samen met opa’s buurmeisje Lucy het mysterie rondom de verdwenen katten probeert op te lossen. Spannend, maar ook eng, zeker wanneer Boeli’s eigen kat ook verdwijnt. Ik weet al hoe het afloopt. Jij binnenkort ook? Voor kinderen van 8 -12 jaar is er de Kinderboekenkrant. Een krant vol tips, weetjes en achtergronden over kinderboeken en schrijvers, gratis af te halen in de boekhandel of bibliotheek.

Boeken
De griezeltjes Susan Spekschoor 
 Gruwelijk Grappige Griezelverhale Susan Spekschoor
– In De Griezeltjes wonen Mees en Moontje bij haar tante. Mevrouw Pin vindt dat zij naar een kindertehuis moeten en zal hier persoonlijk voor zorgen. Krijgt ze dit voor elkaar? Een spannend, maar soms ook grappig boek. Lees hier mijn uitgebreide recensie.
– Vivian den Hollander schreef ook een spannend boek: Opa’s griezelige gasten. Over opa die soms wel heel vreemd doet en ook nog eens griezelige gasten bij zich heeft. Lees hier mijn uitgebreide recensie.
– Manon Sikkel, Tosca Menten en Jozua Douglas schreven samen een boek vol Gruwelijk Grappige Griezelverhalen. Lees hier mijn uitgebreide recensie.
Knikkeruil Susan Spekschoor Kwallenpap & slakkenvla Susan Spekschoor Roodkapje Susan Spekschoor
– Prentenboek van deze kinderboekenweek is Knikkeruil. Een prachtig geïllustreerd verhaal over knikkers die op de vlucht zijn voor de monsters. Maar zijn het werkelijk monsters? Bouw dit boek om tot knikkerspel en speel met de bijbehorende knikkers. Lees hier mijn uitgebreide recensie.
– Ook Marianne Busser en Ron Schröder schreven weer een gruwelijk griezelig verhaal voor peuters en kleuters: Kwallenpap en slakkenvla. Over de jarige Griezeltje en een griezelrestaurant. Spannend om voor te lezen!
– Het bekende sprookje Roodkapje is zeker ook een spannend en best wel eng verhaal. Gelukkig loopt het goed af! Lees hier mijn uitgebreide recensie.

Het monster bonster bolder boek Susan Spekschoor Griezelwielen Susan Spekschoor Verboden te openen, het bijt! Susan Spekschoor
– Nog een aanrader voor deze kinderboekenweek is het prentenboek Het Monster Bonster Bulder Boek van Jozua Douglas. Bruni tovert zijn ouders om tot monsters. Kan hij ze ook weer terug toveren?
– Het nieuwste boek van Paul van Loon heet Griezelwielen.  In dit boek zijn er geesten, geraamten en donkere schaduwen in het weerwolvenbos. Dolfje weerwolfje kan zijn ogen niet geloven. Het lijkt wel een griezelnacht!
– Ook het boek Verboden te openen! Het bijt! is een nieuw boek. Als je een pakje krijgt met deze tekst er op. Wat doe je dan? Juist, toch openmaken. Maar of dat zo verstandig is? Een spannend leesboek voor kinderen.

Kijk hier voor alle kerntitels en veel meer griezelige boeken en alle kerntitels om (voor) te lezen.

Apps
Toca Boo Susan Spekschoor My Town- Haunted House Susan Spekschoor Sago Mini Monsters Susan Spekschoor
– In Toca Boo laat het spookje jou schrikken, maar kun je ook anderen laten schrikken. Geschikt voor iPad en iPhone.
– My Town heeft een spookhuis app gemaakt. Doe het licht in huis uit en het huis verandert in een spookhuis. Speel met alle karakters en bedenk je eigen verhaal. Geschikt voor iPad en iPhone.
– Sago Mini Monsters is een creatieve app voor peuters en kleuters die van grappige, lieve en kleurrijke monsters houden. Geschikt voor iPad en iPhone. Lees hier mijn uitgebreide appreview.

Op zoek naar meer griezelige apps voor kinderen? Op deze pagina heb ik ze verzameld.

Vloer- en spelkaarten voor de Bee-Bot en de Blue-Bot

Heb jij een Bee-Bot of een Blue-Bot in de klas? Download hier gratis vloerkaarten met thema Gruwelijk Eng! Ik heb er ook spelkaarten bij gemaakt. Dit zijn dezelfde afbeeldingen alleen in het klein. Die zou je erbij kunnen gebruiken om de weg van de Bee-Bot/Blue-Bot visueel weer te geven. Dit maakt het voor sommige kinderen net iets makkelijker.
Beebot Kinderboekenweek 2017 

Nog meer griezelige ideeën voor in de klas
  
– Op Kleuterportaal en Schoolbordportaal vind je veel tips en tools om in de klas te gebruiken. Voor op het digibord, maar ook om te knutselen en downloaden.
– Voor groep 3/4, groep 5/6 en groep 7/8 zijn er weer digitale eduboeken geschreven voor de kinderboekenweek. Voor op het digibord, computer of tablet.
– Uiteraard heeft Kinderen voor Kinderen ook weer een lied en dansinstructie over Gruwelijk eng. Je vindt hier ook de bladmuziek en de liedtekst.
Juf Maike verzamelde griezelige recepten. Leuk om in de klas te maken als afsluiting van de kinderboekenweek. Daarnaast heeft Maike ook materialen gemaakt, zoals: cijferkaarten 1 t/m 20 met spinnen, boekenleggers met tekst in kleur en zwart/wit, boekenleggers zonder tekst in kleur en zwart/wit. Meer materialen vind je hier.
Marc ter Horst bedacht maar liefst 23 lesideeën bij het thema Gruwelijk eng.
– Het boek Plaza Patatta: De verdwenen jongen is geschreven door Nanda Roep. Zij schreef er een lesbrief  bij.
– Op zoek naar een skelet die je zelf in elkaar kunt knutselen? Nanda Roep maakte een gratis download.
– En kinderboekenschrijfster Rian Visser schreef drie digibordlessen voor deze kinderboekenweek: Illustraties in kinderboeken (groep 3 en hoger), Gemene figuren in kinderboeken (middenbouw) en Schrijf een spannend verhaal (midden- en bovenbouw).
– En als afsluiter een griezel timer en monsterlijke timer van Meester Dennis voor op het digibord.
Griezel timer Susan Spekschoor

 

FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail