Susan Spekschoor
Apps en Ebooks voor kinderen
 

www.susanspekschoor.nl is geoptimaliseerd
voor tablets in 'landscape' stand

 
 

Duh! Bacterie

 
Duh! Bacterie Susan Spekschoor

Doel
- ontwikkeling van leesvaardigheid
- uitbreiding van woordenschat
- kennis ontwikkelen over bacteriën
- plezier hebben in lezen

Doelgroep
Voor kinderen vanaf 7 jaar - € 3,49 (iPad en Mac)

De collectie ebooks van Duh is weer uitgebreid. Deze keer met de titel ‘Bacterie’. Wederom een informatief en interactief boek, interessant voor kinderen die meer willen weten over goede en slechte bacteriën, verschil met virus en meer. Ideaal voor spreekbeurten, maar uiteraard ook leuk om zo te lezen. Alle hoofdstukken bevatten foto en/of videomateriaal. Daarnaast zijn een aantal woorden in het blauw. Deze woorden worden verder uitgelegd wanneer ze je aanraakt.

Inhoudelijk

Hoofdstuk 1: Even voorstellen
Kom van alles te weten over bacteriën: hoeveel zijn er, hoe klein zijn ze en hoeveel soorten zijn er? Bekijk de prachtige foto’s van dichtbij door ze te vergroten.

Hoofdstuk 2: Ouder dan dino’s
Wist je dat bacteriën ouder zijn dan dieren? En dat ze het veel langer volhouden? Lees meer over de ontdekker en fossielen. Met een tijdlijn van 4700 miljoen jaar geleden tot aan nu.

Hoofdstuk 3: Superkrachten
Klein maar supersterk! Bacteriën hebben maar liefst vier superkrachten. Lees in dit hoofdstuk welke dat zijn.

Hoofdstuk 4: Bacteriën zijn goed
Er zijn ook nuttige bacteriën. Je hebt er zeker een kilo van in en op je lijf. Wat doen bacteriën in jouw lichaam? Met twee zelfcorrigeren vragen en een mooie animatie over schimmels.

Hoofdstuk 5: Bacteriën zijn slecht
Er zijn ook slechte bacteriën voor je lichaam. Wat doen deze? En hoe kunnen de witte bloedcellen jou helpen? Bekijk het filmpje. En die hand voor de mond, helpt dat nu echt?

Hoofdstuk 6: Bacterie of virus?
Wat is eigenlijk het verschil tussen een bacterie en een virus? Ook kom je meer te weten over het ebola-virus. Met aan het eind een mooi overzicht met de verschillen.

Hoofdstuk 7: Test jezelf
Met 5 zelfcorrigerende vragen. Hoe goed heb jij alles gelezen en onthouden? Maak de vragen en controleer.

Aan het einde vind je nog een pagina met tips en links. Handig wanneer je een spreekbeurt wil maken of nog meer informatie wil lezen. De laatste twee bladzijden bestaan uit informatie over de makers, website, contact en de verschenen ebooks.

Mijn mening

Zoals gewend van Duh! is ook dit ebook weer prachtig. Zowel op het gebied van inhoud, grafische vormgeving en het gebruik van foto en videomateriaal. Het is meer dan alleen lezen. De teksten worden versterkt door de kleurrijke afbeeldingen, onderwerpen worden extra uitgelicht middels een video. En aan het eind kun je de test nog invullen. Het tiende ebook van Duh! is weer een prachtige aanvulling op de serie. De boekjes zijn zowel thuis als op school goed in te zetten. Voor een spreekbeurt, maar ook omdat je meer te weten wilt komen over dit onderwerp.

Tips

– Kijk ook eens naar het gratis Duh! Spreekbeurt, hier krijg je tips over het maken en houden van een spreekbeurt.
– Bekijk ook de review Duh! PiratenDuh! Koning, Duh! Paarden, Duh! Bacterie en Duh Brazilië.
– Geef dit ebook aan iemand cadeau!
Sluit de iPad aan op het digibord en laat de hele klas meegenieten.
– Volg Duh! Boekjes op Facebook en Twitter en blijf zo op de hoogte.
– Kijk hier voor een overzicht van alle Duh! Boekjes in het Nederlands en de Engels verschenen titels.

FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail