Susan Spekschoor
Apps en Ebooks voor kinderen
 

www.susanspekschoor.nl is geoptimaliseerd
voor tablets in 'landscape' stand

 
 

Dr. Panda Leer & Speel

 
Dr. Pand speel en leer Susan Spekschoor

Doel
Ontwikkeling van oog-hand coördinatie
Plezier beleven aan spel
Spelend leren
Concentreren
Ontwikkeling van taal (woordenschat, begrijpend luisteren)

Doelgroep
Vanaf 4 jaar - Gratis, bevat abonnementservice (iPad & iPhone)

In deze app vind je veel educatieve spellen voor het jonge kind. De gratis app bevat een aantal spellen en video's. Voor het volledige aanbod kun je gebruik maken van een abonnement. Maandelijks wordt de app aangevuld met nieuwe spellen en video's. Deze kun je spelen en bekijken wanneer je een abonnement afgesloten hebt.

Inhoudelijk

Dr. Panda en Toto zijn samen in huis. En... Dr. Panda praat Nederlands! In de woonkamer, keuken, speelkamer en badkamer valt van alles te ontdekken. Zo kun je diverse voorwerpen aanraken, maar ook leren. Dr. Panda vertelt jou interessante dingen. Bijvoorbeeld over tanden poetsen of over een telescoop. Maar ook kun je spelend leren via verschillende oefeningen. Via de button rechtsonder kom je in een volgend menu:
- Spellen: Spelend leren met Dr. Panda. Oefen onder andere met cijfers, letters en vormen schrijven, leer tellen, matchen en gericht kijken om de verschillen te kunnen zien. Op dit moment zijn er meer dan tien educatieve spellen en er komen er meer bij. De gesproken taal is Nederlands. Wanneer het leren van woorden en letters centraal staat, dan worden deze in het Engels uitgesproken.
Na iedere spel is het pakketje steeds dichter bij het huis van Dr. Panda en Toto. Na drie spellen komt de postbode jou het pakketje bij de voorkeur van de woonkamer brengen. Wat zit er deze keer in? Op deze manier kun je steeds meer accessoires voor het huis verzamelen.
- Boeken: Een boek met rechts een zin en links een bijpassende illustratie. De tekst is in het Engels en wordt ook in het Engels voorgelezen.
- Video's: Het kind wordt bij het verhaal betrokken. Zo leren ze meer over rekenen (bv. tellen en hoeveelheden) en taal (woordenschat). De gesproken taal in de video's is Nederlands.
- Spellen die binnenkort verschijnen.

Mogelijkheden

Wil je gebruik maken van meer dan 30 educatieve spellen en video's, dan kun je een abonnement afsluiten.
Kosten per maand: € 3,99
Kosten per jaar € 30,99 (€2,58 per maand)

Mijn mening

Wat een mooie en uitgebreide app! En wat het extra leuk maakt is dat dit de eerste app is waarbij Dr. Panda praat. En dan nog wel in het Nederlands. De gratis versie bevat een aantal onderdelen. Wil je echt met de inhoud van de app aan de slag, dan zul je een abonnement af moeten sluiten. Dit kan per maand of per jaar. Maandelijks komen er meerdere nieuwe spellen, boeken en video's bij waar je dan direct gebruik van kunt maken.
In deze app staat niet alleen de Nederlandse taal, maar ook de Engelse taal centraal. Bij een aantal onderdelen maakt het jonge kind kennis met de Engelse taal en kan zo ook al een aantal woorden (letters, getallen, kleuren, etc.) in het Engels leren. Dit is een bewuste keuze van de makers van Dr. Panda. Bij het onderdeel letters schrijven moet je er rekening mee houden dat het hierbij om hoofdletters gaat en soms de schrijfwijze anders is dan in het Nederlandse onderwijs.
Een nu al mooie app, die alleen nog maar meer gevuld gaat worden! Aanrader voor kleuters, voor thuis maar ook voor in het onderwijs.

FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail