Susan Spekschoor
Apps en Ebooks voor kinderen
 

www.susanspekschoor.nl is geoptimaliseerd
voor tablets in 'landscape' stand

 
 

Dr. Panda’s Restaurant

 
Dr. Panda's Restaurant kook Susan Spekschoor

Doel
Kinderen leren kookopdrachten uit te voeren
Ontwikkeling van oog-hand coördinatie
Concentreren

Doelgroep
Vanaf 3 jaar - € 2,29 (iPad & iPhone)

Met behulp van deze leuke kook-app, leren kinderen op een speelse wijze eten te bereiden en huishoudelijke klusjes uit te voeren. Dit is een app zonder gesproken taal.

Inhoudelijk

Wanneer de app geopend is zie je Panda als kok en als gastheer. Hij ontvangt de gasten die met de auto aankomen. Zodra één van zijn vriendjes arriveert geef je hem of haar een plekje in het restaurant. Dit doe je door het vriendje aan te raken. Door naar boven te scrollen neem je een kijkje in één van de restaurants. De dierenvriendjes van Panda geven, met behulp van een gedachtenwolk, aan wat ze graag willen eten. Het kind moet het eten voorbereiden, door bijvoorbeeld groente te snijden, eieren klutsen en meer. Daarna mag hij het eten bereiden. De stappen worden één voor één visueel aangegeven. In totaal zijn er 10 gerechten: soep, pizza, geroosterd brood, roerei, milkshakes, groenteschotel, appeltaart, gemberkoekjes, sinaasappelsap en chocolade-ijs. Als het gerecht klaar is kan het door de vriendjes worden opgegeten. Is alles op? Dan kom je weer terug bij Panda, bij de ingang van het restaurant. Wie van de vriendjes komt er nu eten?
Naast deze spellen moet je ook de tafel dekken (schaduwpuzzel), de borden opruimen, afwassen en meer. In het restaurant kun je onder andere ook zelf het licht aan- en uitdoen en spinnen verjagen.

Mijn mening

Ook dit is weer een mooie app van Dr. Panda. De style en het gebruik komt overeen met de andere apps van Dr. Panda. Voor kinderen dus herkenbaar. En de app:
- bevat geen reclame en in-app-aankopen
- ziet er kleurrijk en vrolijk uit
- de afbeeldingen passen bij de belevingswereld van het kind
- je kan altijd terug naar het hoofdmenu
En misschien wel het belangrijkste: ik zie het enthousiasme bij mijn kinderen!

Tips

– Kijk hier voor een overzicht van alle apps van Dr. Panda’s
– Lees de review van Dr. Panda’s IJscowagen, Dr. Panda’s Bus Chauffeur, Dr. Panda’s Restaurant 2, Dr. Panda’s Huis, Dr. Panda’s Kerstbus, Dr. Panda & Toto’s Boomhut en Hoopa City.
– Geef deze app cadeau aan iemand.
Sluit de iPad aan op het digibord en laat zo meer kinderen genieten van deze app of samen spelen.

FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail