Susan Spekschoor
Apps en Ebooks voor kinderen
 

www.susanspekschoor.nl is geoptimaliseerd
voor tablets in 'landscape' stand

 
 

Dr. Panda’s Restaurant 2

 
Dr. Panda's Restaurant 2 Susan Spekschoor

Doel
Kinderen leren kookopdrachten uit te voeren
Ontwikkeling van oog-hand coördinatie
Concentreren

Doelgroep
Vanaf 3 jaar - € 3,49 (iPad & iPhone)

Dr. Panda's Restaurant is een app waarmee kinderen kunnen koken en samen met de vrienden van dr. Panda een bezoekje brengen aan een restaurant. De app bevat geen gesproken taal.

Inhoudelijk

Het restaurant van Dr. Panda bevindt zich in de zee en het ziet er tropisch uit. Je mag zelf bepalen of het dag of nacht is. Met behulp van een bootje komen de vrienden van Dr. Panda aan om te eten in het restaurant. Help de vriendjes uit de boot en ze gaan aan tafel zitten. Via een tekstballon wordt er met een afbeelding en tekst aangegeven wat ze graag willen eten: sushi, wokgerecht, pasta, pizza, soep of salade. Klik op één van de ballonnen en maak het gerecht. Eerst moeten de juiste etenswaren gevonden worden. Afhankelijk van het gerecht, past de keuken zich aan. Bij sushi heb je geen pannen nodig, bij wokken wel. Neem bijvoorbeeld een kijkje in de koelkast en zoek 1, 2 of drie producten die de gast lekker vindt. Dit kun je bijvoorbeeld zien aan het ja knikken of nee schudden. Daarna mag je naar de keuken om het gerecht te bereiden. In de keuken kun je snijden, raspen, pureren, afgieten, bakken en koken. Vergeet ook niet de koekenpan te bewegen. Heb je alle producten klaar? Voeg dan eventueel nog peper, zout, azijn, peper of olijfolie toe. Dr. Panda zorgt ervoor dat het gerecht bij zijn vriendje komt. Zorg jij er dan voor dat het vriendje het op gaat eten? Als alles op is hoor en zie je of je de goede etenswaren gekozen hebt. Maak nu op deze manier ook het gerecht voor het andere vriendje. Hebben ze allebei gegeten, dan mogen de bordjes en schaaltjes in de afwaskar. Nog even afrekenen en je bent helemaal klaar. De vriendjes stappen weer in de boot en er komen weer nieuwe vriendjes aan waar je voor mag koken.

Mogelijkheden

De app opent zich direct in het hoofdmenu. Hier vind je voor kinderen de play-button en een button voor ouders. Om in het oudermenu te komen moet er een opdracht uitgevoerd worden, bijvoorbeeld 'druk vier keer op het slot om door te gaan'. Vanaf het oudermenu heb je de mogelijkheid om een review achter te laten in de App Store, om je te registeren voor de nieuwsbrief, promoties aan of uit te zetten. Maar ook de mogelijkheid om vegetarische gerechten te maken kan hier aan- of uitgezet worden. Geluid en muziek kun je instellen en als laatste kun je de facebookpagina van Dr. Panda liken. Sluit af met het kruisje om weer in het hoofdmenu te komen.

Mijn mening

Ook deze app van Dr. Panda is geweldig voor kinderen. De app is grafisch erg mooi vormgegeven (3D). De kinderen die de apps van dr. Panda kennen, herkennen meteen de vriendjes. Wanneer de app nieuw voor het kind is, wijst de opdracht zich van zelf. Als ouder hoef je geen extra uitleg te geven. Het is een verhaal met een logische volgorde. Binnen het verhaal moeten er verschillende opdrachten uitgevoerd worden. Ook is het voor kinderen leuk om te ontdekken wat er gebeurt wanneer je niet de goede producten uit kiest.
De app bevat geen directe linkjes naar internet of naar de App Store. Tevens zit er geen reclame in de app, zeer kindvriendelijk dus. Echt een aanrader voor kinderen in de leeftijd van 3 tot ongeveer 7 jaar.

Tips

– Kijk hier voor een overzicht van alle apps van Dr. Panda’s
– Lees de review van Dr. Panda’s IJscowagen, Dr. Panda’s Bus Chauffeur, Dr. Panda’s Restaurant, Dr. Panda’s Huis, Dr. Panda’s Kerstbus, Dr. Panda & Toto’s Boomhut en Hoopa City.
– Geef deze app cadeau aan iemand.
Sluit de iPad aan op het digibord en laat zo meer kinderen genieten van deze app of samen spelen.

FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail