Susan Spekschoor
Apps en Ebooks voor kinderen
 

www.susanspekschoor.nl is geoptimaliseerd
voor tablets in 'landscape' stand

 
 

Dr. Panda’s Bus Chauffeur

 
Dr. Panda's Bus Chauffeur Susan Spekschoor

Doel
Verkeersregels ontdekken en leren
- Ontwikkeling van oog-hand coördinatie
- Concentreren

Doelgroep
Voor kinderen van 3 tot 7 jaar - € 3,49 (iPad & iPhone)

Speel de rol van bus chauffeur en zorg dat de vriendjes van Dr. Panda bij de bushaltes opgehaald en weggebracht worden. Speel onderweg leuke spellen en kijk wat er allemaal te ontdekken valt. De app bevat geen gesproken en geschreven taal.

Inhoudelijk

Daar komt de bus met Dr. Panda als buschauffeur. Neem zijn taak over en bestuur de bus. Zodra er een vriendje instapt mag je hem of haar een stoel aanwijzen. Dan kan de bus rijden. Rechts zie je een snelheidsmeter in beeld. Geef aan hoe hard jij wil rijden. Pas op voor de drempels! Bestuur de bus door met je vinger de bus aan te raken, schuif naar links of rechts. Wil je liever een beeld vanaf de chauffeurs kant? Klik dan rechtsboven op het stuur. Ontdek welke knopjes de bus van binnen heeft en wat ze allemaal kunnen. Onderweg kom je van alles tegen. Niet alleen dieren en vriendjes, maar ook drempels en zebrapaden. En ontdek onderweg de regenboogtunnel. Ook mag je opdrachten uitvoeren. Je moet tanken, maar ook de bus wassen. Maak de bus schoon met behulp van de wasstraat. Iedere stap mag je zelf regelen: wassen, afspoelen en drogen. En kijk ook eens bij de kleuropdracht. Verf de bus zoals jij dat mooi vindt en ga er dan mee verder rijden. Bepaal zelf de route en kijk wat je allemaal onderweg kunt doen. Ga op zoek naar de vriendjes en geef ze een plekje in jouw bus.

Mogelijkheden

De app opent zich direct in het hoofdmenu. Hier vind je voor kinderen de play-button, button 'beoordeel ons' (link naar internet) en een button voor ouders. Om te kunnen beoordelen of in het oudermenu te komen moet er een opdracht uitgevoerd worden, bijvoorbeeld 'druk drie keer op het slot om door te gaan'. Vanaf het oudermenu heb je de mogelijkheid om een review achter te laten in de App Store, om je te registeren voor de nieuwsbrief, promoties aan of uit te zetten. Geluid en muziek kun je instellen en als laatste kun je de facebookpagina van Dr. Panda liken. Sluit af met het kruisje om in het hoofdmenu te komen.

Mijn mening

Ook deze app van Dr. Panda is weer erg mooi. De app is niet alleen leuk, maar ook nog eens leerzaam. Wat doe je bij een zebrapad? En wat betekent een stopbord? Je kunt als bestuurder de weg goed overzien en het lijkt allemaal net echt voor kinderen. Je kunt niet van de weg raken, de app zorgt ervoor dat je bij te veel sturen toch op de weg blijft. De app bevat geen directe linkjes naar internet of naar de App Store. Tevens zit er geen reclame in, zeer kindvriendelijk dus. Echt een aanrader voor kinderen in de leeftijd van 3 tot ongeveer 7 jaar.

Tips

– Kijk hier voor een overzicht van alle apps van Dr. Panda’s
– Lees de review van Dr. Panda’s IJscowagen, Dr. Panda’s Restaurant 2, Dr. Panda’s Kerstbus, Dr. Panda & Toto’s Boomhut, Hoopa City, Dr. Panda’s Zwembad, Dr. Panda’s Moestuin en Dr. Panda’s Huis.
– Geef deze app cadeau aan iemand.
Sluit de iPad aan op het digibord en laat zo meer kinderen genieten van deze app of samen spelen.

FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail