Susan Spekschoor
Apps en Ebooks voor kinderen
 

www.susanspekschoor.nl is geoptimaliseerd
voor tablets in 'landscape' stand

 
 

Dr. Panda en Toto’s Boomhut

 
Dr. Panda & Toto's Boomhut Susan Spekschoor

Doel
Toto helpen en verzorgen
Ontwikkeling van oog-hand coördinatie
Concentreren en plezier beleven

Doelgroep
Vanaf 4 jaar - € 4,49 (iPad & iPhone)

Dr. Panda's en Toto's Boomhut is een app waarbij je voor schildpad Toto mag zorgen. In de boomhut bevinden zich meerdere plekken waar Toto graag is. De app bevat geen gesproken taal.

Inhoudelijk

In de boomhut van Dr. Panda en Toto bevinden zich vier plekken: slaapkamer, keuken, speeltuin en beneden een water waar hij zich kan wassen. Toto wil graag verzorgd worden. Kun jij hem helpen? Kijk goed naar wat hij graag wil of nodig heeft. Dit zie je in de wolk die tevoorschijn komt. Bevindt de opdracht zich niet op deze plek, ga dan via het huisje naar een andere plek. Kijk ook naar de voorwerpen om Toto heen. Wat kun jij allemaal ontdekken? Op iedere plek zie je rechts onderaan een pootafdruk. Raak deze aan om de verzorgingsmaterialen erbij te halen. Wat kun je allemaal doen?
- Breng Toto naar bed.
- Zet een muziekje aan voor Toto.
- Maak een ijsje voor Toto.
- Was Toto met shampoo.
- Laat Toto touwtje springen of bellen blazen.
- Bekijk de app voor nog veel meer activiteiten.

Mogelijkheden

De app opent zich direct in het hoofdmenu. Kinderen kunnen Toto aanraken om het spel te spelen. Om in het oudermenu te komen moet er een opdracht uitgevoerd worden, bijvoorbeeld 'druk vier keer op het slot om door te gaan'. Vanaf het oudermenu heb je de mogelijkheid om je te registeren voor de nieuwsbrief, Dr. Panda te volgen op Facebook en promoties aan of uit te zetten. Geluid en muziek kun je hier ook instellen. Sluit af met het kruisje om weer in het hoofdmenu te komen. In het hoofdmenu kun je ook andere apps van Dr. Panda bekijken en deze app beoordelen.

Mijn mening

Een nieuwe app en weer ben ik verrast door alle mogelijkheden, de prachtige illustraties en het lieve karakter van de app! De schildpad heeft een aantrekkelijk uiterlijk en nodigt kinderen mede hierdoor uit om voor Toto te gaan zorgen. Je kan niets fout doen. Er valt veel te ontdekken: er zitten interactieve afbeeldingen in. Bijvoorbeeld twee vogeltjes, raak ze aan en ze gaan met Toto spelen. Gordijnen kunnen open en dicht, etc. Wanneer je naar een andere plek moet, dan gaat het huisje 'twinkelen'. Een visuele aanwijzing. Ook op de kaart wordt je geholpen. Deze kindvriendelijke app bevat geen in-app-aankopen, reclames of directe linkjes naar de App Store. Tevens is dit één van de eerste 'pet raising' games voor jonge kinderen. Een prachtige app!

Tips

– Kijk hier voor een overzicht van alle apps van Dr. Panda’s
– Lees de review van Dr. Panda’s IJscowagen, Dr. Panda’s Bus Chauffeur, Dr. Panda’s Restaurant 2, Dr. Panda’s Kerstbus, Hoopa City, Dr. Panda’s Zwembad, Dr. Panda’s Moestuin en Dr. Panda’s Huis.
– Geef deze app cadeau aan iemand.
Sluit de iPad aan op het digibord en laat zo meer kinderen genieten van deze app of samen spelen.

FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail