Susan Spekschoor
Apps en Ebooks voor kinderen
 

www.susanspekschoor.nl is geoptimaliseerd
voor tablets in 'landscape' stand

 
 

Dr. Panda’s Moestuin

 
Dr. Panda's Moestuin Susan Spekschoor

Doel
Leren over de groei van groente en fruit
Ontwikkeling van oog-hand coördinatie
Concentreren
Plezier beleven

Doelgroep
Vanaf 3 jaar - € 3,49 (iPad & iPhone)

Kun jij Dr. Panda helpen met zijn moestuin? Deze app bevat naast alle stappen van zaaien tot en met oogsten ook twee leuke spellen.

Inhoudelijk

Dr. Panda heeft een groente- en fruit winkel. Zijn vriendjes komen langs om groente of fruit te halen. Alleen dit komt niet vanzelf in de winkel. Leer alles over de groei van fruit en groente. Maak een moestuin. Ploeg, zaai en oogst de groente en fruit. Maar kijk uit voor vogels en insecten, zij mogen jouw oogst niet opeten. Zorg er ook voor dat alles water krijgt en zie de groente of fruit groeien. Hoe krijgen de plantjes voldoende licht? Dit en nog veel meer leren de kinderen spelenderwijs over groente en fruit.

Mogelijkheden

In het hoofdmenu kom je via een ouderbeveiliging in een oudermenu. Hier kun je je registeren voor een nieuwsbrief, liken op Facebook en geluid uit of aan zetten. Ook promoties kun je hier aan of uit zetten. Daarnaast heb je de mogelijkheid om de app te beoordelen in de App Store. Dit gebeurt ook via ouderbeveiliging en kan alleen wanneer je een internetverbinding hebt.

Mijn mening

Wat een leuke app! Op het moment van schrijven is het bijna lente en heeft een bekende supermarkt een leuke actie met moestuintjes. Veel kinderen zijn op school en/of thuis bezig met het kweken van groente en fruit. Deze app is echt een mooie aanvulling voor de kinderen. In de werkelijkheid duurt het natuurlijk veel langer. Daarom is het leuk om met deze app alvast vooruit te kijken en te oefenen met oogsten. De app is kindvriendelijk: eenvoudig in gebruik, bevat geen in-app-aankopen en reclame. Daarnaast is het uiteraard handig dat de app ook zonder internet werkt, Echt een aanrader, in deze tijd van het jaar, maar ook daarbuiten.

Tips

– Kijk hier voor een overzicht van alle apps van Dr. Panda’s
– Lees de review van Dr. Panda’s IJscowagen, Dr. Panda’s Bus Chauffeur, Dr. Panda’s Restaurant 2, Dr. Panda’s Huis, Dr. Panda’s Kerstbus, Dr. Panda & Toto’s Boomhut, Hoopa City, Dr. Panda’s Zwembad.
– Geef deze app cadeau aan iemand.
Sluit de iPad aan op het digibord en laat zo meer kinderen genieten van deze app of samen spelen.

FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail