Susan Spekschoor
Apps en Ebooks voor kinderen
 

www.susanspekschoor.nl is geoptimaliseerd
voor tablets in 'landscape' stand

 
 

Dr. Panda’s Zwembad

 
Dr. Panda's Zwembad Susan Spekschoor

Doel
Ontwikkeling van oog-hand coördinatie
Concentreren
Plezier beleven

Doelgroep
Vanaf 3 jaar - € 2,29 (iPad & iPhone)

Dr. Panda en de vriendjes zijn deze keer in het zwembad. Beleef avonturen en ontdek!

Inhoudelijk

De app opent met het hoofdmenu. Zodra je op de play button drukt kom je in de kleedkamer terecht. Rechtsboven zie je een plattegrond. Hiermee kies je een andere plek in het zwembad. Bovenin verschijnen zwembanden. Hiermee kan het kind bepalen welke vriendjes wel of niet mee mogen zwemmen. Het zwembad bestaat uit vier locaties:
- Kleedkamer: in de deuropening verschijnen de vriendjes één voor één, ze worden gebracht door hun ouder. In de kleedkamer kun je douchen, afdrogen, plassen, haren föhnen en omkleden. Het kan maar zo zijn dat er weer een ouder het vriendje op komt halen. Van wie is dit de papa of mama? En welk vriendje komt er nu bij?
- Zwembad met glijbaan: breng de vriendjes naar het zwembad. Ze kunnen hier glijden, uitrusten, trampoline springen, in een zwemband dobberen. Speel ook eens met de bal. En er kan weinig gebeuren, want Dr. Panda is de badmeester en let goed op.
- Speeltuin met buitenbad: een mooie boot ligt klaar om in en op gespeeld te worden. Zet één van de vriendjes achter het stuur, laat iemand springen op de duikplank. Kun jij de vriendjes laten drinken? En ontdek ook waar de waterspuit is. Goed zoeken, misschien vind je wel een schat!
- Badje met restaurant: hier kun je zwemmen, maar ook een ijsje of fruit eten. Jij bepaalt welk vriendje wat gaat doen. Maak zelf een ijsje. Ook hier vind je een waterspuit. Weet jij waar die zit?

Mogelijkheden

In het hoofdmenu heb je de mogelijkheid om het spel te spelen (play button) en informatie op te vragen (voor ouders). Hier kun je onder andere muziek en geluiden aan of uit zetten. Ook kun je deze app beoordelen in de App Store en andere apps te bekijken. Deze mogelijkheden zijn voorzien van een ouderbeveiliging.

Mijn mening

Zoals verwacht wederom een geweldige app van Dr. Panda! Met weer een nieuw onderwerp en toch de vertrouwde karakters, die kinderen inmiddels gewend zijn bij Dr. Panda. Kinderen kunnen veel ontdekken in deze app. Ze kunnen waterspeelgoed laten bewegen, waterspuiten ontdekken en nog veel meer. Ook de geluiden zijn erg leuk. Zo kan het zo maar zijn dat je er iemand een windje laat op de wc. Het water spettert en veel voorwerpen bevatten een bijpassend geluid. Kinderen bepalen zelf het verhaal en kunnen er hun fantasie op los laten. Ook zonder een verhaal kan er volop gespeeld worden met deze app. Daarnaast is de app kindvriendelijk: bevat geen reclame, in-app-aankopen en een ouderbeveiliging. Echt een aanrader dus!

Tips

– Kijk hier voor een overzicht van alle apps van Dr. Panda’s
– Lees de review van Dr. Panda’s IJscowagen, Dr. Panda’s Restaurant 2, Dr. Panda’s Bus Chauffeur, Dr. Panda’s Restaurant, Dr. Panda’s Huis, Dr. Panda’s Kerstbus, Dr. Panda & Toto’s Boomhut en Hoopa City.
 Geef deze app cadeau aan iemand.
Sluit de iPad aan op het digibord en laat zo meer kinderen genieten van deze app of samen spelen.

FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail