Susan Spekschoor
Apps en Ebooks voor kinderen
 

www.susanspekschoor.nl is geoptimaliseerd
voor tablets in 'landscape' stand

 
 

Dr. Panda’s IJscowagen

 
Dr. Panda's IJscowagen Susan Spekschoor

Doel
Ontwikkeling van fijne motoriek
Plezier beleven
Creatief bezig zijn

Doelgroep
Voor kinderen vanaf 3 jaar - € 2,29 (iPad & iPhone)

Dr. Panda en zijn vriendjes eten graag een ijsje. Kun jij een lekkere ijsco maken? Je mag alles zelf weten: de smaak, hoe je het versiert en hoeveel bolletjes.

Inhoudelijk

Eén van de dierenvriendjes van Dr. Panda komt bij jou langs en wil graag een ijsje. Kun jij zorgen dat er ijs in de bakken komt? Raak een lege bak aan en je komt bij de ijsmachine. Welke kleur en dus ook smaak ga jij maken? Kies 3 kleuren en voeg fruit en andere lekkere producten toe. Kijk wat er met jouw ijs gebeurd. Zie je die mooie kleuren? Jouw eerste bak met ijs is gevuld. In totaal kun je op deze manier acht bakken vullen met zelfgemaakt ijs. Maar met één bak kun je ook al een ijsje maken. Zet zoveel bolletjes ijs op het hoorntje als jij wil. Swipe naar rechts en zie waar je dit ijsje mee kunt versieren: sausjes, strooisels, koekjes, chocolade, vlaggetjes en fruit. Is jouw ijsco klaar? Trek aan de bel en je maakt het dierenvriendje helemaal blij. Hij of zij zal je na het opeten nog betalen. Klaar voor de volgende klant?
Tip: wil je een bak legen, schep dan het ijs eruit en schuif het naar onderen in plaats van in het hoorntje.

Lesideeën

- De app is goed in te zetten bij de volgende thema’s: zomer, vakantie, eten en drinken en restaurant.
- Maak kleurenkaartjes zoals de twaalf kleuren van het ijs, door bijvoorbeeld een printscreen te maken (zie afbeelding 1). Hier kun je verschillende opdrachten bij bedenken: laat een kind kleurencombinaties bedenken die hij of zij of een ander uit moet voeren, maak zelf combinaties en laat de leerling ijs in die kleuren maken.
- Maak of download getalkaartjes van 1 tot en met 10. Ook nu kun je weer verschillende opdrachten uitvoeren: laat kinderen elkaar de opdrachten geven de hoeveelheid bolletjes te maken als op het kaartje staat. Of laat een ander kind de bolletjes tellen en het juiste getalkaartje erbij zoeken.
- Heb je twee of meer iPads in de klas? Maak dan een bak ijs of nog moeilijker: een hele ijsco. En laat een kind de bak ijs of de ijsco namaken. Begin eerst met de kleuren van ijs. Wil je het een stapje moeilijker maken, voeg dan een saus toe. Nog moeilijker? Kies saus en fruit. Zo kun je eindeloos variëren. Je kunt het voorbeeld projecteren op het digibord.

Mogelijkheden

In het hoofdmenu kom je via een ouderbeveiliging in een oudermenu. Hier kun je je registeren voor een nieuwsbrief, liken op Facebook en geluid uit of aan zetten. Ook promoties kun je hier aan of uit zetten. Daarnaast heb je de mogelijkheid om de app te beoordelen in de App Store. Dit gebeurt ook via ouderbeveiliging en kan alleen wanneer je een internetverbinding hebt.

Mijn mening

Zoals we gewend zijn van Dr. Panda is dit ook weer een app die past bij de belevingswereld bij het kind. Helemaal nu het mooie weer er aan komt en de eerste ijsjes misschien al wel weer gegeten zijn. De app bevat geen gesproken taal en is eenvoudig in gebruik. Daarnaast zie je geen reclame in beeld en zijn er geen in-app-aankopen of rechtstreekse linkjes naar internet. Een kindvriendelijke app dus! Ook grafisch vind ik de app mooi gemaakt en kleurrijk. ‘Dr. Panda’s IJs’ is een aanrader voor thuis en op school.

Tips

– Kijk hier voor een overzicht van alle apps van Dr. Panda’s
– Lees de review van Dr. Panda’s Restaurant 2, Dr. Panda’s Bus Chauffeur, Dr. Panda’s Restaurant, Dr. Panda’s Huis, Dr. Panda’s Kerstbus, Dr. Panda & Toto’s BoomhutHoopa City en Dr. Panda’s Zwembad.
– Geef deze app cadeau aan iemand.
Sluit de iPad aan op het digibord en laat zo meer kinderen genieten van deze app of samen spelen.

FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail