Susan Spekschoor
Apps en Ebooks voor kinderen
 

www.susanspekschoor.nl is geoptimaliseerd
voor tablets in 'landscape' stand

 
 

Dr. Panda’s Speelgoedauto’s

 
Dr. Panda's Speelgoedauto's Susan Spekschoor

Doel
Ontwikkeling van motoriek
Concentratie
Oog-hand coördinatie
Kennis maken met plattegrond
Plezier beleven aan spelen

Doelgroep
Voor kinderen vanaf 4 jaar - € 2,99 (Pad & iPhone)

Rijd rond met diverse voertuigen en ontdek waar de vriendjes van Dr. Panda graag heen willen. Onderweg valt nog veel meer te beleven.

Inhoudelijk

Het hoofdmenu bevat vier werelden om in te spelen: stad in de winter, bouwplaats, stad in de zomer en het strand. Draai en kies en wereld. Je komt nu in een stad waar van alles te beleven en te ontdekken valt. In iedere wereld kun je rondrijden met verschillende voertuigen. Onderweg valt van alles te ontdekken. Zo kun je tanken, volleyballen, een brug open en dicht zetten, verkeerslichten regelen en nog veel meer. Je ziet ook de vriendjes van Dr. Panda. De één bestuurt een voertuig, de ander loopt rond. Een aantal hebben een wolkje bij zich. Hierop staat een afbeelding. Nu is het de bedoeling dat je die auto, brandweer of ander voertuig naar de juiste plek laat rijden. Daar krijg je een opdracht. Denk aan wagen volladen, iemand vervoeren per ambulance of een brand blussen.

Mogelijkheden

In het hoofdmenu kun je de app beoordelen in de App Store, de andere apps van Dr. Panda bekijken en naar het oudergedeelte. Alle drie bevatten een ouderbeveiliging. In het oudergedeelte kun je de muziek en de geluiden aan of uit zetten, inschrijven voor een nieuwsbrief, liken op Facebook en het tonen van de promoties kun je aan of uit zetten. Tijdens het spelen kun je altijd terug naar het hoofdmenu.

Mijn mening

Wat een mooie app! Er valt veel te ontdekken, alles kan en niets is fout. In het begin zullen kinderen misschien zo maar rondrijden. Tot het moment dat ze ontdekken dat er wel opdrachten in zitten. Het mooie is dat je ze niet uit hoeft te voeren. Het kind bepaalt het spel, dit zorgt voor een stukje vrijheid en plezier tijdens het spelen. Daarnaast bevat de app geen reclame, in app aankopen en directe linkjes naar internet of de App Store. Een kindvriendelijke app dus. Wederom een aanrader, net als alle apps van Dr. Panda!

FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail