Susan Spekschoor
Apps en Ebooks voor kinderen
 

www.susanspekschoor.nl is geoptimaliseerd
voor tablets in 'landscape' stand

 
 

Dr. Panda in de ruimte

 
Dr. Panda in de ruimte Susan Spekschoor

Doel
Ontwikkeling van motoriek
Concentratie
Oog-hand coördinatie
Kennis maken met de ruimte
Plezier beleven aan spelen

Doelgroep
Voor kinderen vanaf 4 jaar - € 3,49 (iPad & iPhone)

Klaar voor lancering? Schiet de ruimte in met Dr. Panda en speel leuke spellen op de planeten.

Inhoudelijk

Op het scherm zie je Dr. Panda en drie van zijn vriendjes. Jij moet er voor zorgen dat zij de ruimte in vliegen. Druk op de groene knop en de raket opent zijn deur. Is iedereen binnen dan is de raket klaar voor vertrek. Eenmaal in de ruimte heb je de mogelijkheid om met de raket rond te vliegen. Doe je de eerste keer niets, dan kom je vanzelf bij een spel. Tijdens het rondvliegen kun je het heelal verkennen. Ontdek asteroïden, nieuwe planeten en misschien wel een zwart gat. Onderweg kom je buitenaardse wezens en de vriendjes van Dr. Panda tegen. Bots tegen een planeet met een wezen of een vriendje aan en speel een spel. Bijvoorbeeld:
- Maak je eigen raket. Kies uit vormen, kleuren en stralen. Laat de vriendjes nog een keer instappen en schiet de raket de lucht in.
- De televisie heeft geen satellietverbinding meer. Kun jij er voor zorgen dat het vriendje weer televisie kan kijken?
- Heb je al planten verzameld? Geef ze aan de buitenaardse wezens en kijk naar hun reactie.
- Wat vliegt er allemaal in de ruimte. Kijk wat je in jouw box kan verzamelen.
- Hou jij van klussen? Kun jij het ruimteschip dan repareren?
- Ontdek een ruimteschip van binnen, probeer alles eens uit.
Her en der vind je ook planten. Verzamel ze en geef ze aan de buitenaardse wezens. Ontdek wat zij er mee doen en hoe ze reageren.

Lesideeën

Deze app past goed bij thema Ruimte. Ik heb een themapagina met apps, ebooks, lesmateriaal en meer gemaakt. Neem gerust een kijkje (tabblad Thema).

Mogelijkheden

In het hoofdmenu kun je de app beoordelen in de App Store en naar het oudergedeelte. Alle drie bevatten een ouderbeveiliging. In het oudergedeelte kun je de muziek en de geluiden aan of uit zetten, inschrijven voor een nieuwsbrief, liken op Facebook en het tonen van de promoties kun je aan of uit zetten. Tijdens het spelen kun je altijd terug naar het hoofdmenu.

Mijn mening

Wat een mooie app van Dr. Panda. Grafisch ziet de app er prachtig uit. Inhoudelijk bevat de app mooie spellen. Eén van de pluspunten van deze app is dat het kind bepaalt waar hij of zij heen gaat en welke spellen er gespeeld gaan worden. De app is kleurrijk, aantrekkelijk en past bij de belevingswereld van het kind. Daarnaast bevat de app geen in-app-aankopen, reclame of directe linkjes naar internet of de App Store. Een kindvriendelijke app!

FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail