Susan Spekschoor
Apps en Ebooks voor kinderen
 

www.susanspekschoor.nl is geoptimaliseerd
voor tablets in 'landscape' stand

 
 

Dr. Panda School

 
Dr. Panda School Susan Spekschoor

Doel
Rollenspel en fantasie
Concentratie
Ontwikkeling van oog-hand coördinatie
Plezier beleven aan spelen
Ervaren van schoolactiviteiten

Doelgroep
Voor kinderen vanaf 4 jaar - € 3,49 (iPad & iPhone)

In Dr. Panda School kunnen kinderende school binnen en buiten ontdekken. Ze kunnen de rol van juf of meester aannemen maar ook kind zijn. In deze app bepaalt het kind zelf het spel en het verhaal. Er zijn diverse speel- en leerplekken op school.

Inhoudelijk

De schoolbus is al aangekomen en Dr. Panda en zijn vriendjes zitten erin. Wil je spelen met een ander vriendje? Raak dan het beren verkeersbord aan. Er schuift een menu naar boven met de andere vriendjes. In totaal zijn er veertien karakters om mee te spelen. Grote dieren (de juf of meester) een kleine dieren (de leerlingen). Kies uit wie er mee mogen naar school. Door van links naar rechts te swipen, evetueel met vriendje, zie je hoe de school eruit ziet. Op de volgende plekken kan er gespeeld worden: gang, leslokaal, handvaardigheid lokaal, restaurant en buiten. Je kunt op al die plekken niet alleen spelen, maar er valt ook van alles te ontdekken. Bijvoorbeeld:
- Gang: In de gang vind je niet alleen de deuren naar de verschillende ruimtes, maar ook een kapstok met kleding, kluisjes, een digibord, een toilet en een schoonmaakkast. Laat op tijd de bel rinkelen, zodat iedereen weet wanneer de les of de pauze begint.
- Leslokaal: met verschillende hoeken/plekken. Zo kun je achter de computer, is er een poppenhuis, een bureau voor de juf of meester, tafeltjes en stoeltjes, een krijtjesbord waar je echt op kunt tekenen, een projectiescherm, diverse tablets. De lampen en gordijnen zorgen voor licht of donker. In dit lokaal kun je ook echt rekenen. Naast het krijtbord hangen getallen. Plak deze op het bord. Kies voor plus of min en het antwoord wordt voor je uitgerekend.
- Handvaardigheid lokaal: Hier kun je je helemaal uitleven op creatief gebied. Van verven en kleien (inclusief afbakken) tot werken met vormen. Lukt het jou om kleuren te mengen? In dit lokaal kunnen wel eens kleine ongelukjes gebeuren. Gelukkig is er een badkamer met EHBO kast.
- Restaurant: Voordat er gegeten kan worden in dit restaurant, zal er eerst eten gekookt moeten worden. In de keuken vind je een oven, een blender. Maar ook een koelkast en een kraan. De keuken is gevuld met groente, fruit, drinken en ander voedsel. Vul het buffet door middel van de daar boven hangende schermen en zorg dat iedereen kan eten. Vergeet niet op te ruimen.
- Schooldokter: ook de vriendjes van dr. Panda moeten wel eens naar de schooldokter. Wie mag deze keer de dokter zijn? Kleed hem of haar aan, vergeet de stethoscoop niet en ga aan de slag: meten, wegen, maak een röntgenfoto en nog veel meer.
- Buiten: schommelen, glijden, wipwap, fruit plukken, bloemen en tomaten zaaien, oogsten en plukken. Probeer ook eens een bloemenkrans te maken voor op het hoofd van één van de karakters.

Mogelijkheden

In het hoofdmenu kun je een eerder gespeelde spel resetten, de app beoordelen in de App Store, andere apps bekijken en naar het oudergedeelte. Alle drie bevatten een ouderbeveiliging. In het oudergedeelte kun je de muziek en de geluiden aan of uit zetten, inschrijven voor een nieuwsbrief, liken op Facebook en het tonen van de promoties kun je aan of uit zetten. Tijdens het spelen kun je altijd terug naar het hoofdmenu.

Mijn mening

Het mooie aan deze app vind ik dat er geen opdrachten in zitten. Het kind bepaalt het spel en krijgt daarmee alle vrijheid om daar te spelen waar hij of zij graag wil. Ook kan er naar eigen fantasie een rollenspel gespeeld worden, tussen meerdere leerlingen of met juf of meester. Tijdens het spelen ontdekt het kind de vele mogelijkheden van deze app. En dit kan voor veel speelplezier zorgen. Wat ik persoonlijk minder vind, smaken verschillen, is de grafische uitwerking. Er is veel kleur, de app zit vol mooie illustraties die iets kunnen, maar het is in 2D. Het lijkt alsof de vriendjes uitgeknipt zijn. Dit hoeft op zich niet erg te zijn. Maar als ik het dan vergelijk met bijvoorbeeld Dr. Panda Brandweer, dan vind ik een app in 3D echt wel mooier. Inhoudelijk wederom een echte Dr. Panda app, met veel speelplezier!

Tips

– Neem ook eens een kijkje bij Dr. Panda Brandweer. Bij deze review vind je praatplaten en kleurplaten als gratis downloads.
– Kijk hier voor een overzicht van alle apps van Dr. Panda’s
– Lees de review van Dr. Panda Snoepfabriek,  Dr. Panda’s IJscowagen, Dr. Panda’s Restaurant 2, Dr. Panda’s Kerstbus,Dr. Panda & Toto’s Boomhut, Hoopa City, Dr. Panda’s Zwembad, Dr. Panda’s MoestuinDr. Panda’s Bus ChauffeurDr. Panda’s Speelgoedauto’s , Dr. Panda’s Huis en Dr. Panda in de ruimte.
– Geef deze app cadeau aan iemand.
Sluit de iPad aan op het digibord en laat zo meer kinderen genieten van deze app of samen spelen.

Deze blog is geschreven vanuit een samenwerking met Dr. Panda Games.
Voor meer informatie, zie de disclaimer van mijn site.

FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail