Susan Spekschoor
Apps en Ebooks voor kinderen
 

www.susanspekschoor.nl is geoptimaliseerd
voor tablets in 'landscape' stand

 
 

Dr. Panda Racers

 
Dr. Panda Racers Susan Spekschoor

Doel
Creativiteit
Ontwikkeling van oog-hand coördinatie
Plezier beleven aan spelen

Doelgroep
Voor kinderen vanaf 4 jaar - € 3,49 (iPad & iPhone)

In Dr. Panda Racers leg je een route af op het racecircuit. Ontwerp en maak jouw eigen raceauto en bedenk een parcours!

Inhoudelijk

Je staat op het punt om te gaan racen met en tegen Dr. Panda of één van zijn vriendjes. Maar voordat het zover is mag je eerst zelf aan de slag in de garage.
- Kies een circuit: je mag een bestaand circuit gebruiken, maar je kunt er ook zelf één maken. Kies je voor het laatste dan kun je kiezen uit drie verschillende omgevingen en verschillende stunts en sprongen.
- Wil je als Toto of liever als één van de andere vriendjes racen? Maak een keuze uit zes karakters.
- Er staat een raceauto voor je klaar maar misschien wil je er zelf één bouwen? Zet verschillende onderdelen in elkaar, bepaal de wielen, breng een kleur aan met de spuitbus en maak zo jouw eigen raceauto! Er zijn uiteindelijk wel 1000 combinaties mogelijk. Alles naar wens? Druk op de groene knop en je mag de auto wassen of tanken. Veiligheid voor alles, dus eerst de gordel vastmaken. Nu ben je echt klaar voor de race!
Bij de start staat naast jouw raceauto een raceauto met Dr. Panda of een vriendje. Wie is er sneller? Tel af en laat jouw raceauto rijden door de hendel naar boven te schuiven. Kijk goed uit onderweg. Niet te hard door de bochten, want dan springen de vonken er van af. Maak een bijzondere sprong of stunt in de lucht. Is jouw tijd snel genoeg? Je wint hiermee een prijs en speelt een onderdeel of lak voor de volgende raceauto vrij. Maar misschien ook wel een trofee!

Mogelijkheden

In het hoofdmenu kun je de app beoordelen in de App Store, andere apps bekijken en naar het oudergedeelte. Alle drie bevatten een ouderbeveiliging. In het oudergedeelte kun je de muziek en de geluiden aan of uit zetten, inschrijven voor een nieuwsbrief, liken op Facebook en het tonen van de promoties kun je aan of uit zetten.

Mijn mening

Dr. Panda School is nog niet eens zo lang verkrijgbaar in de App Store en nu is er al weer een nieuwe! We kennen de apps van Dr. Panda als mooie en goede apps voor kinderen. Ook in deze app zit voldoende uitdaging en kunnen kinderen creatief aan de slag. Hoe stoer is het wanneer je met jouw eigen raceauto mag racen? Omdat je zelf een circuit kunt maken is niet één spel hetzelfde. De app is kindvriendelijk. Niet alleen in gebruik, maar ook ten aanzien van links naar App Store. Er zit een ouderbeveiliging op. Houd jouw kind van stoere apps? Of heb je in de klas thema Vervoer? Dan is deze app zeker een aanrader!

Tips

– Bij deze app is een trailer gemaakt.
– Neem ook eens een kijkje bij Dr. Panda Brandweer. Bij deze review vind je praatplaten en kleurplaten als gratis downloads.
– Kijk hier voor een overzicht van alle apps van Dr. Panda’s
– Lees de review van Dr. Panda SchoolDr. Panda Snoepfabriek,  Dr. Panda’s IJscowagen, Dr. Panda’s Restaurant 2, Dr. Panda’s Kerstbus,Dr. Panda & Toto’s Boomhut, Hoopa City, Dr. Panda’s Zwembad, Dr. Panda’s MoestuinDr. Panda’s Bus ChauffeurDr. Panda’s Speelgoedauto’s , Dr. Panda’s Huis en Dr. Panda in de ruimte.
– Geef deze app cadeau aan iemand.
Sluit de iPad aan op het digibord en laat zo meer kinderen genieten van deze app of samen spelen.

Deze blog is geschreven vanuit een samenwerking met Dr. Panda Games.
Voor meer informatie, zie de disclaimer van mijn site.

FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail