Susan Spekschoor
Apps en Ebooks voor kinderen
 

www.susanspekschoor.nl is geoptimaliseerd
voor tablets in 'landscape' stand

 
 

Dr. Panda Badtijd

 
Dr. Panda Badtijd Susan Spekschoor

Doel
Ontwikkeling van oog-hand coördinatie
Plezier beleven aan spel
Kinderen leren spelenderwijs over lichaamsverzorging

Doelgroep
Voor kinderen van 3 tot 7 jaar - € 3,49 (iPad & iPhone)

Kun jij er voor zorgen dat Dr. Panda en zijn vriendjes weer fris en schoon worden? Speel en ontdek de badkamer van Dr. Panda.

Inhoudelijk

In deze app, waarbij lichaamsverzorging centraal staat, kunnen diverse activiteiten gespeeld worden. Niet alleen Dr. Panda speelt een rol, maar ook zijn vriendjes zijn vies en moeten opgefrist worden. Open snel de deur en kijk wie zich er achter verstopt heeft! Rechts boven in beeld zie je wat er in ieder geval moet gebeuren. Ga door middel van de pijlen op zoek naar deze activiteiten. Niets is fout. Dus wanneer je ook kiest voor alle andere activiteiten dan komt het ook goed! De volgende activiteiten kunnen gespeeld worden:
- Kleren wassen en ophangen.
- In bad met kleurrijke schuim, spons en speelgoed.
- Douchen met schuim en spons.
- Toilet.
- Handen wassen.
- Tandenpoetsen, let er goed op dat alle tanden weer mooi schoon zijn.
- Aankleden, welk setje vind jij leuk bij Dr. Panda of zijn vriendjes?

Lesideeën

Deze app is goed te gebruiken bij thema 'Mijn lichaam'. Goed voor jezelf zorgen hoort ook bij lichaamsverzorging. Tijdens het spelen van de app komen de kinderen in aanraking met wassen, douchen, in bad, tanden poetsen en het verzorgen van schone kleding.

Mogelijkheden

In het hoofdmenu kun je de app beoordelen in de App Store, andere apps bekijken en naar het oudergedeelte. Alle drie bevatten een ouderbeveiliging. In het oudergedeelte kun je de muziek en de geluiden aan of uit zetten, inschrijven voor een nieuwsbrief, liken op Facebook en het tonen van de promoties kun je aan of uit zetten.

Mijn mening

Eén van de thema's waar bij jonge kinderen vaak aandacht aan geschonken wordt is thema 'Ik' of 'Mijn lichaam'. Goed voor je lichaam zorgen is belangrijk. Zelfredzaamheid en bij peuters de 'ik kan het zelf' fase is belangrijk voor het kind. Met behulp van deze app leren ze spelenderwijs wat verzorgen inhoudt. De was zullen ze dan niet zelf doen, maar hoe leuk is het om ouder(s) te helpen? Het zijn dagelijks terugkerende gebeurtenissen die voor kinderen herkenbaar zijn. De app bevat grappige geluidjes, bijvoorbeeld op het toilet, maar ook interactieve elementen. Wat gaat er gebeuren wanneer je groene badschuim in bad doet? En hoe zorg je er voor dat een wasmachine gaat draaien? Er valt van alles te ontdekken. En ben je klaar met Dr. Panda, dan meldt zich het volgende vriendjes al weer achter de deur. Een kindvriendelijke app zonder reclame en in-app-aankopen en met ouderbeveiliging. Een aanrader voor peuters en kleuters, thuis en op school!

Tips

– Neem ook eens een kijkje bij Dr. Panda Brandweer. Bij deze review vind je praatplaten en kleurplaten als gratis downloads.
– Kijk hier voor een overzicht van alle apps van Dr. Panda’s
– Lees de review van Dr. Panda BoerderijDr. Panda RacersDr. Panda SchoolDr. Panda Snoepfabriek,  Dr. Panda’s IJscowagen, Dr. Panda’s Restaurant 2, Dr. Panda’s Kerstbus,Dr. Panda & Toto’s Boomhut,Hoopa City, Dr. Panda’s Zwembad, Dr. Panda’s MoestuinDr. Panda’s Bus ChauffeurDr. Panda’s Speelgoedauto’s , Dr. Panda’s Huis en Dr. Panda in de ruimte.
– Geef deze app cadeau aan iemand.
Sluit de iPad aan op het digibord en laat zo meer kinderen genieten van deze app of samen spelen.
– Volg Dr. Panda op Twitter en Facebook.

Deze blog is geschreven vanuit een samenwerking met Dr. Panda Games.
Voor meer informatie, zie de disclaimer van mijn site.

FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail