Susan Spekschoor
Apps en Ebooks voor kinderen
 

www.susanspekschoor.nl is geoptimaliseerd
voor tablets in 'landscape' stand

 
 

Dr. Panda Café

 
Dr. Panda Cafe Susan Spekschoor

Doel
Ontwikkeling van oog-hand coördinatie
Plezier beleven aan spel
Matchen van eten en drinken
Kinderen leren de stappen van bestellen tot aan de keuken en opruimen.

Doelgroep
Voor kinderen van 4 tot 7 jaar - Gratis, bevat in-app-aankopen (iPad & iPhone)

In deze app van Dr. Panda mag jij voor de bezoekers zorgen. Zorg dat ze een plek aan tafel krijgen, neem de bestelling op en maak de bestelling in orde in de keuken. Vergeet de tafel na afloop niet schoon te maken, want de volgende vrienden staan alweer klaar en willen graag een tafeltje in het café.

Inhoudelijk

Je wordt door Dr. Panda zelf welkom geheten in zijn café. Vanaf dat moment mag jij hem helpen en lijkt het wel een beetje jouw café! De eerste bezoekers komen binnen en willen graag een tafeltje. Met hoeveel personen zijn ze en waar heb je nog plek? Wanneer ze zitten mag jij de bestelling opnemen. Kijk goed wat ze willen en vind hetzelfde product op jouw bestellijst. De bestelling wordt verzonden en wanneer jij er klaar voor bent, ga je deze klaar maken in de keuken. Daar hangt de bestelling in beeld en jij kunt nu op zoek gaan naar de juiste producten. Schenk het in, snij of smeer daar waar nodig is en maak het eventueel af met een mooie decoratie op bord. Tijdens het spelen merk je dat er steeds meer producten bij komen. Zo wordt de keuken steeds voller en voller. Heb je alles klaar? Loop dan terug naar de juiste tafel en maak de bezoekers blij. Let goed op wanneer ze klaar zijn. Want dan willen ze graag afrekenen. Jij mag nog even de tafel schoonmaken zodat de volgende bezoekers daar kunnen gaan zitten. Hard werken in Dr. Panda Café, maar wat een leuke sfeer!

Lesideeën

Deze app is goed te gebruiken bij thema 'Eten en drinken'. Bij 'Tips' vind je apps en lesmateriaal bij dit thema.

Mogelijkheden

In het hoofdmenu kun je de app beoordelen in de App Store, andere apps bekijken en naar het oudergedeelte. Alle drie bevatten een ouderbeveiliging. In het oudergedeelte kun je de muziek en de geluiden aan of uit zetten, inschrijven voor een nieuwsbrief, liken op Facebook en het tonen van de promoties kun je aan of uit zetten.

Mijn mening

Wederom ben ik enthousiast over deze nieuwe app van Dr. Panda! De app heeft een dosis gezelligheid bij zich. Als kind is het toch fantastisch wanneer je je eigen (eet)café hebt en voor de bezoekers mag zorgen? De app is kleurrijk en vriendelijk in gebruik. Weet je even niet wat je moet doen, dan zoek je een beeldwolkje op. Deze geeft aan wat de volgende stap is. Er kan niets mis gaan. Daarnaast is er ruimte voor creativiteit en fantasie. Bijvoorbeeld bij het decoreren van het eten. Voor jonge kinderen is herhaling prettig. Wanneer de eerste bezoekers weer weg gaan, staan de volgende al klaar. Het kind zal dus steeds sneller de bezoekers kunnen bedienen. Alles kan en mag. De app bevat geen in-app-aankopen, reclame en linkjes naar internet. Het oudergedeelte is beveiligd. Dit is een app zonder (gesproken) taal.
Echt een aanrader voor peuters en kleuters. Al denk ik dat oudere kinderen (tot een jaar of 9) hier zich zeker ook nog mee kunnen vermaken!

Tips

– Ben je op zoek naar meer apps voor eten en drinken? Hier heb ik ze verzameld. Lesmateriaal bij dit thema vind je op deze pagina.
– Neem ook eens een kijkje bij Dr. Panda Brandweer. Bij deze review vind je praatplaten en kleurplaten als gratis downloads.
– Kijk hier voor een overzicht van alle apps van Dr. Panda’s
– Lees de review van Dr. Panda BadtijdDr. Panda BoerderijDr. Panda RacersDr. Panda SchoolDr. Panda Snoepfabriek,  Dr. Panda’s IJscowagen, Dr. Panda’s Restaurant 2, Dr. Panda’s Kerstbus,Dr. Panda & Toto’s Boomhut,Hoopa City, Dr. Panda’s Zwembad, Dr. Panda’s MoestuinDr. Panda’s Bus ChauffeurDr. Panda’s Speelgoedauto’s , Dr. Panda’s Huis en Dr. Panda in de ruimte.
– Geef deze app cadeau aan iemand.
Sluit de iPad aan op het digibord en laat zo meer kinderen genieten van deze app of samen spelen.
– Volg Dr. Panda op Twitter en Facebook.

Deze blog is geschreven vanuit een samenwerking met Dr. Panda Games.
Voor meer informatie, zie de disclaimer van mijn site.

FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail